[E30] BMW 316 Coupe

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
Besiek
Małopiszący

[E30] BMW 316 Coupe

Post autor: Besiek »

Witam. Chciałem wam przedstawić mój nowy nabytek. Kupiłem ją w takim stanie i staram się ją przywrócić do stanu idealnego. Silnik 1.6 M40 Seria. Elektryczne lusterka i to by było na tyle z wyposażenia :)

Jak narazie mam dużo planów co do niej ale trzeba czekać na wypłatę.
W planach mam wymianę chłodnicy i pompę wody bo mi woda cieknie z silnika gdzieś, kupić te alumki widoczne na zdjęciach bo narazie miałem je tylko na zlot włożone :) Co do nadwozia... jest w bardzo złym stanie (lakier bezbarwny schodzi tzw. Clar nie wiem jak to się pisze ) Myślę że polerka powinna pomóc ale zobaczymy. Na zdjęciach nie widać jak wygląda dokładnie lakier. Postaram się wrzucić niedługo więcej

Narazie tylko 2 zdjęcia:

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2010-09-07, 20:49 przez Besiek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jacko
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Jacko »

beśka co żeś zrobił :D weź zmaż tą maseczke bedzie wiadomo kto ty !!! tu jest potrzebna polerka.... a raczej malowanko na świeżo i bedzie git... troche pracy cie czeka ale warto !!! i nie katuj... bo widze !!! :mrgreen:
Besiek
Małopiszący

haha nie katuję ;P no może czasem sobie przypale gumę... ale teraz koniec :P to już 3 opony odkąd mam e30-tkę ;]
Awatar użytkownika
Pablo
Maniak forumowy

Post autor: Pablo »

a ja widziałem jak katujesz :P i to zaraz po tyum jak odpalales ja na samostarcie :P ty ja uruchamiales a ja wynosilem meble na pomorskiej i zagladałem po tym aucie :P powiedz mi masz tam szpere?? bo jak cofales na zakrecie to tak jakby ciagnelo ci na dwa kółka na łuku
:)
pazura
Maniak forumowy

Post autor: pazura »

1.6 i tak ją męczysz? :P czekam na zdjęcia z prac "przywracania do stanu idealnego" :D
Besiek
Małopiszący

burner01 pisze:i to zaraz po tyum jak odpalales ja na samostarcie :P ty ja uruchamiales a ja wynosilem meble na pomorskiej i zagladałem po tym aucie :P powiedz mi masz tam szpere?? bo jak cofales na zakrecie to tak jakby ciagnelo ci na dwa kółka na łuku
Nie odpalałem jej nigdy na samostarcie :P na pomorskiej raz tylko dolewałem paliwa i wody do chłodnicy to może wtedy widziałeś... Szpery nie ma ale jak na 1.6 to się kula bokiem nawet nawet ;P
Awatar użytkownika
zawias
Maniak forumowy

Post autor: zawias »

strasznie słaba , nie wspomne o jakosci zdjęć oraz wyczynach w 1.6 , pozdrawiam

ps. niesądze ze te auto bedzie jeszcze kiedyś wygladać :sad: ale chcialbym sie mylić.
Matt87
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Matt87 »

niestety podzielam opinie zawiasa, poki co samochod z bmw ma wspolny tylko znaczek.. szanuj ja a nie katujesz 1.6! ja nawet m3 bym nie katowal, palil gumy itp:)
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Matt87 pisze:poki co samochod z bmw ma wspolny tylko znaczek.
Co ty gadasz??? :shock:
To jest e30!!!
Więc nie sam znaczek łączy ją z marką!!!
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Matt87
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Matt87 »

chodzi mi o ocene stanu tej e30stki bo co do modelu to wiem ze jest godny, ale ten tutaj to zaniedbany widac
Besiek
Małopiszący

Matt87 pisze:chodzi mi o ocene stanu tej e30stki bo co do modelu to wiem ze jest godny, ale ten tutaj to zaniedbany widac

Z stanem jej się zgodzę ale jak już wyżej napisałem kiedy tylko będą fundusze zaczynam jej "renowację". Lakier do odnowy, alumy itd.
Daniel
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Daniel »

No i ode mnie słowa: szanuj ten silnik bo fajnie chodzi szkoda go " zaje..ć " Bo widze jak jeździsz chyba do pracy!
W rękach maszyny jesteśmy tylko zabawką !
Besiek
Małopiszący

Daniel pisze:Bo widze jak jeździsz chyba do pracy!

A gdzie i w jakich godzinach mnie widzisz to powiem Ci czy to ja i czy jadę do pracy ?
Daniel
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Daniel »

Bzie, libowiec przed 8:00 jeszcze poznaje Twoje auto i ps tam jest ograniczenie 40km/h na budowie tak wiec nie zdziw sie jak zobaczysz lizaka z za krzaka :mrgreen: :mrgreen: Służby mundurowe będą tam często teraz stacjonować ze względu właśnie na nagminne przekraczanie predkości w miejscu budowy.
W rękach maszyny jesteśmy tylko zabawką !
Besiek
Małopiszący

Daniel pisze:Bzie, libowiec przed 8:00 jeszcze poznaje Twoje auto i ps tam jest ograniczenie 40km/h na budowie tak wiec nie zdziw sie jak zobaczysz lizaka z za krzaka :mrgreen: :mrgreen: Służby mundurowe będą tam często teraz stacjonować ze względu właśnie na nagminne przekraczanie predkości w miejscu budowy.
No to do pracy jeżdżę do Pruchnej. Dzięki za info że tam gdzieś mogą stać koło budowy. Bo ja tam zawsze z 80 km/h cisnę. Mojego auta trudno nie poznać ;) czarny mat miejscami nawet metallic i dosyć głośno krzyczy ;)
ODPOWIEDZ