[e46] Webasto mi sie włącza

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
KoNiK
Maniak forumowy

[e46] Webasto mi sie włącza

Post autor: KoNiK »

Włancza mi sie webasto nawet jak mam ustawiony nawiewie na zimnym, powietrze z kratek leci zimne a webasto i tak chodzi. Nie wiecie o co tu chodzi?
Ostatnio zmieniony 2010-10-03, 21:11 przez KoNiK, łącznie zmieniany 1 raz.
pazura
Maniak forumowy

Post autor: pazura »

wiemy :D jak jest chlodniej to bedzie sie wlaczalo, zeby dogrzac plyn chlodzacy, a kiedy wylaczysz silnik i slyszysz chuczenie tzn, ze dziala wentylator webasto ktory chlodzi jego komore :P bbardzo dobrze, że się WŁ¡CZA (popraw temat) :P blo szybciej motor nabiera temperatury, od tego wlasnie jest zamontowane. Jesli chcesz go wypiac to wyciagnij tą gruba wtyczke przy nim, ale lepiej to zostaw :D
Awatar użytkownika
KoNiK
Maniak forumowy

Post autor: KoNiK »

no właśnie te huczenie mnie ciekawiło po wyłączeniu silnika. ale przecież zimno dzisiaj nie było, a pozatym z wisły wróciłem to raczej powinien być silnik już dawno dogrzany, to czemu webasto miało by sie chłodzić?
pazura
Maniak forumowy

Post autor: pazura »

no bo ta komora gdzie jest palnik musi byc ostudzona, zeby sie ciśnienie nie robiło, bo tam normalnie ogien masz. Webasto teoretycznie przy ok chyba 7 stopniach sie wlacza, musialbym przeczytac specyfikacje webasto.. aaaa co do tego ze po nagrzaniu silnika huczy, to tak poprostu jest, ze wychladza ta komore w takich warunkach i nic nie poradzisz, chyba ze piec Ci caly czas grzeje :D ale w to watpie bo bys to zauwazyl hehe
ODPOWIEDZ