Witam. Znalazłem taki felunek (link na dole). Chciałbym z tego zrobić szeroka stal. Co z tym otworem? Czy w stalówkach jest bezpieczne montowanie pierścieni centrujących?
a niby dlaczego nie mozna pierscienia do stalowek...to akurat bez roznicy stal czy nie byle pierscien byl odpowiedniej wysokosci i ladnie wchodzil w stalowke
tylko zaraz jedno halo.....tam jest podane: - Średnica na piastę 67,1
bmw ma 72.5 i 74.1(zakichane E39)
takze rozwiercic i tyle
o ja.. to ja gdzieś przeczytałem, że e36 ma inna średnice.. W takim razie rozwiercać? Fajny pomysł na szeroka stal? poszerzyłbym to przód 9j i tył byłby 10j. Co wy na to? ewentulanie 8,5 / 9,5.
jezeli jest opcja to mozna rozwiercac...chociaz z 67 na 72 to juz sporo i moze nie byc tyle felgi
drugi problem ( ktory ja mam tutaj - jest nawet temat na forum ) to odpowiedni tokarz ktory Ci to zrobi...bez zje#$% takich felg ;] ja dalem do tokarza zimowki z E38 na powiekszenie otworu centrujacego....i dalej smigam na letnich bo zrobil to zle
warto zerknac wczesniej na felge...srodek jest odpowiednio wygiety itd...5 mm to juz jednak sporo ale wydaje mi sie ze do zrobienia bez problemow...w sumie wole toczyc srodek niz spawac fele po obwodzie (uszczelniac itd)
na gwincie TA 10 cali ... niepamietam dokladnie ET (ale te koła co miał zawias to w jedna osobe jadac kola obcieraly a gwint mial bardzo duzy zakres jeszcze do opuszczenia ... w 3 osoby w sumie niebylo mozliwosci jechania)
było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i
no wiem .. w przyszłym roku kupie zwykłe alu niestety teraz ze względu na osiedle takie jakie jest nie mogę kupić drogich alu bo mi zaj*bią tak jak halogeny ;/
Gwiazda ze stali to wiocha czy nie? Jeśli wiocha to zrobie zwykłe stalówki.