BMW e46 moc !!
BMW e46 moc !!
Witam chciałem sie was zapytac jak mozna w e46 2.0 benz. zwiekszyć moc macie moze jakies pomysły ????
- Kamciooo
- Zaawansowany forumowicz
Swap na większy silniczek to po pierwsze: np 2,5 lub 2.8 ewentualnie 3.0
Tak poza tym żeby odzyskać trochę wigoru to wszystkie filtry(powietrza,paliwa) świece itd.
Jechać na kompa zobaczyć czy wszystko gra i tyle.
Z tego silnika nie da się tanio zrobić rakiety.Bo te wszystkie stożki i tłumiki z allegro to tylko zamulą auto.
jak coś to tylko duża kasa mały przyrost: kolektor barany,jakiś firmowy airbox.
I ostateczna opcja turbo ale to już koszt liczony w tysiącach
Zawsze zostaje sprzedaż aktualnego e46 i kupno nowego z mocniejszą jednostką.
Tak poza tym żeby odzyskać trochę wigoru to wszystkie filtry(powietrza,paliwa) świece itd.
Jechać na kompa zobaczyć czy wszystko gra i tyle.
Z tego silnika nie da się tanio zrobić rakiety.Bo te wszystkie stożki i tłumiki z allegro to tylko zamulą auto.
jak coś to tylko duża kasa mały przyrost: kolektor barany,jakiś firmowy airbox.
I ostateczna opcja turbo ale to już koszt liczony w tysiącach
Zawsze zostaje sprzedaż aktualnego e46 i kupno nowego z mocniejszą jednostką.
e36 318i-->E36 320i-->E36 318is-->E34 520i-->E36 318is-->E39 520i-->E36 323i-->E39 528i-->E38 730iA-->E38 728i-->e39 528i-->e36 328iC-->e38 740i-->E60 530D-->F11 520d...
możliwości sa rożne kolego:
- wymiana kolektora ssącego, wymiana fabrycznego wydechu na przelotowy
- założenie stozka zamiast fabrycznego filtra powietrza
- czipowanie
- załozenie turbo
- zmiana oprogramowania
-i na koniec pozostaje SWAP na mocniejsza jednostke
możliwosci jest wiele wszystko zależy od Ciebie
- wymiana kolektora ssącego, wymiana fabrycznego wydechu na przelotowy
- założenie stozka zamiast fabrycznego filtra powietrza
- czipowanie
- załozenie turbo
- zmiana oprogramowania
-i na koniec pozostaje SWAP na mocniejsza jednostke
możliwosci jest wiele wszystko zależy od Ciebie
Latać bokiem to jo lubia wtedy w nosie sobie dłubia
Chroń mnie Boże przed mym samym bo pod maską mam barany
Chroń mnie Boże przed mym samym bo pod maską mam barany
tzn tak kasa nie gra roli tylko ze wlasnie z tego 2.0 chciałbym jeszcze cos wycisnac !!!! filtry i swiece mam juz powymieniane
wlasnie turbo chce załozyc tylko nie wiem jaka firma jest naklepsza
potem filtr stozkowy jakiej firmy bo niechce badziewia zakładać
kolektor ???
i airbox moze podpowiecie mi jaka firma jest najlepsza lub jakas firme zaproponujecie co sie tym zajmuje !!!!
wlasnie turbo chce załozyc tylko nie wiem jaka firma jest naklepsza
potem filtr stozkowy jakiej firmy bo niechce badziewia zakładać
kolektor ???
i airbox moze podpowiecie mi jaka firma jest najlepsza lub jakas firme zaproponujecie co sie tym zajmuje !!!!
- El Diablo
- Maniak forumowy
- Kontakt:
dobrze do tematu podszedł Kamciooo, najpier doprowadz wszystko do ładu: dobre świece, oleje, filtry, sprzęgło, ogólnie oblukac czy warto inwestowac dalej... jestli tak :
dolot... airbox, przy stożku mogą byc problemy z wyodrębnieniem, pod maską BMW jest strasznie gorąco
wydech (trudna sprawa odnśnie BMW) jak wiadomo fabrycznie świetnie przeliczony i tu odsyłam do MG Motorsport (Siemianowice Śląskie) po rozmowie będziesz wiedział komu oddjesz autko ( jeśli zależy ci na ciszy to wraz ze sportowymi katami)
chip ?? buhahahaha sam w sobie nie warty zachodu - jeśli nie porobisz czynności powyżej oczywiście ze sportowym koletorem wydechowym (fajnie gdyby był supersprint )- strojenie z mapowaniem
to podstawy przy wolnossącym
warto pokusic się o sportowy wałek !!
np zamówic u świątka
turbo - koszt TURBO fiu fiu fiu (nie mówie o turbince z meśka bez odprężania silnika bo chyba nie o to w uturbianiu chodzi )
ciut tańszy kompresor
Powodzenia w modach
dolot... airbox, przy stożku mogą byc problemy z wyodrębnieniem, pod maską BMW jest strasznie gorąco
wydech (trudna sprawa odnśnie BMW) jak wiadomo fabrycznie świetnie przeliczony i tu odsyłam do MG Motorsport (Siemianowice Śląskie) po rozmowie będziesz wiedział komu oddjesz autko ( jeśli zależy ci na ciszy to wraz ze sportowymi katami)
chip ?? buhahahaha sam w sobie nie warty zachodu - jeśli nie porobisz czynności powyżej oczywiście ze sportowym koletorem wydechowym (fajnie gdyby był supersprint )- strojenie z mapowaniem
to podstawy przy wolnossącym
warto pokusic się o sportowy wałek !!
np zamówic u świątka
turbo - koszt TURBO fiu fiu fiu (nie mówie o turbince z meśka bez odprężania silnika bo chyba nie o to w uturbianiu chodzi )
ciut tańszy kompresor
Powodzenia w modach