Co z felgami o wiekszym otworze na piastę?

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

no zawsze cos innego ... ale jak Ci bedzie obcierac o nadkola to po co dystanse?? zeby wystawalo po za obrys auta?
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Rafael
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Rafael »

pomysl swietny :twisted:
sam juz wyczailem te kola nawet jest aukcja gdzie sa po niecale 200zl
tylko ten cholerny otwor centrujacy...
a co do felgi ma ona ciekawy wzor i przy 7J ma juz troche rantu wiec wydaje sie byc baardzo ciekawie nawet przy 9J na tyle
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

co do otworu centrujacego to ja polecam firme : http://autotechn.pl/ (odzial w chorzowie)
bylem wczoraj z moimi nieszczesnymi zle rozwierconymi zimowkami i widac ze koles ma pojecie o tym co robi...jezeli felgi sa nie ruszane i nie zjeba@#$ jak moje byly to zero problemow zeby powiekszyc nieco otwor...z tego co pamietam 30 zl od sztuki
dzisiaj maja mi zadzwonic czy w ogole da sie to zrobic i naprawic..takze firma solidna
...tak znowu sie czepiam...
Rafael
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Rafael »

rowniez polecam ta firme,prostowalem tam felgi,profi robota
Awatar użytkownika
wbs
Maniak forumowy

Post autor: wbs »

hmmm.. no to może coś z tego będzie. Wybadam dokładnie jeszcze sprawe i może takie coś zakupie i poszerzę.Przygoda, dystanse będą potrzebne bo przy takim ET będzie tarło w TaTcie o springa, nadkola się naciągnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

ja mysle ze moze nie bedzie obcierac. Jak naciagniesz opone to bedzie prawdopodobnie ok. 7J+2J(30mm) wyjdzie 9J et 41-30=11. Mysle ze bedzie na styk
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
wbs
Maniak forumowy

Post autor: wbs »

Dystanse będę miał za free wytoczone. Wolę żeby to nie było na styk. Jak już robić coś to dobrze.
Obrazek
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

ale wiesz ze w dystansach powinnien byc miejsce na pierscien centrujacy. Czyli powinien miec ok 10mm minimum. A w tym wypadku to sporo i mniejsza felga wejdzie. Ja bym najpierw zrobil fele a pozniej ewentualnie wkladal dystanse
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
ODPOWIEDZ