[e36] Witam . Szukałem w innych tematach ale niestety nieznalazłem podobnego do mojego problemu , a mianowicie problem mam z ogrzewaniem tzn grzeje mi ale tylko i wyłacznie jak mam na szybe ustawione , jezeli przekrece na nogi badz na siebie to zaraz zaczyna dmuchac zimne powietrze no i niewiem czy to ma znaczenie ale klima dziala tylko jak dam na siebie w inych przypadkach niedziala ... .. Ciegna juz kolo schowka sprawdzalem i wszystko wyglada ok .. czy ma ktos jakiś pomysł bo troszke zimno mam w Beatce .. z gory bardzo dziekuje za pomoc .
problem jest ciekawy ponieważ regulacja temperatury jest niezależna od kierunku strumienia powietrza nie mam tylko pewności czy regulator sterujący klapami do mieszania powietrza nie jest odizolowany od bezpośredniego nawiewu na szybę i to trzeba chyba sprawdzić
Mi działa na szybe , nogi a środek nie Ale ciepłe mi leci tymi malymi wylotami na srodku.
Po lewej i prawej stronie deski rozdzielczej. Tymi głównymi leci ziiiimne
problem jest ciekawy ponieważ regulacja temperatury jest niezależna od kierunku strumienia powietrza nie mam tylko pewności czy regulator sterujący klapami do mieszania powietrza nie jest odizolowany od bezpośredniego nawiewu na szybę i to trzeba chyba sprawdzić
a jak byś ustawił po środku pokrętło miedzy szybą a nadmuchami na siebie to co się dzieje na szybę leci ciepłe a na srodek zimne i na wlotach też ustaw na czerwone a jak nie to trzeba dostać się do klap i obadać czy coś się nie sypnęło .alo to jak będzie cieplej żeby nie pourywać plastików
próbowałem tak jak mówisz juz wszysttkiego ... a do klap tzn gdzie? tak za schowkiem jak sie go sciagnie jest caly ten mechanizm pokretła no ale wyglada wszystko ok .... juz mi mowili ze problem moze byc z nagrzewnica ze jest czesciowo zasyfiona i dla tego tak sie dzieje no ale wierzyc mi sie niechce w to ... no i jeszcze pozostaje zawór ten kolo serwa ... ... narazie z tymi dwiema zeczami nic nierobiłem ... a zima daje sie weznaki ... dobrze ze chociaz na szybe mam ogrzewanie ....
[ Dodano: 1 Marzec 2011, 18:35 ]
Witam i poruszam jeszcze raz ten temat gdyz zaienilem zawory na trojnik< czyli cały czas mam obieg> i zmienilo mi sie to ze grzeje mi juz takze na nogi ale nadal bardzo slabo grzejea posrodku nadal mometalnie leci zimne jakby klime właczono.... płynu mam dosc , odpowietrzony tez porzadnie , temperatura ok tylko slabe ogrzewanie i nadmuch niby glosno slychac ale jakj sie przylozy reke to tak nezamocno wieje.... ktos cos doradzi??