[E36] Poślizg przy rozruchu
[E36] Poślizg przy rozruchu
Witam.
Szukałem, Szukałem i nie znalazłem podobnego problemu wiec opisuje o co chodzi.
Dzieje sie to bardzo rzadko ale podczas próby odpalenia silnika słychac dzwiek jakby sie cos slizgało i oczywiscie auto nie startuje po czym jak za chwile zakrece to juz normalnie odpala na dotyk... nie wiem o co chodzi...
Szukałem, Szukałem i nie znalazłem podobnego problemu wiec opisuje o co chodzi.
Dzieje sie to bardzo rzadko ale podczas próby odpalenia silnika słychac dzwiek jakby sie cos slizgało i oczywiscie auto nie startuje po czym jak za chwile zakrece to juz normalnie odpala na dotyk... nie wiem o co chodzi...
A mi auto ostatnio 2 dni postało na tych mrozach i też własnie bendix mi za pierwszym strzałem ujechał a puźniej już było GIT
BTW- Sebek nie leciałeś jakiś czas temu za mną bokiem przez XXX-stkę ??
[ Dodano: 22 Grudzień 2010, 15:57 ]
Teraz to już nawet nie odpali... Stała maleńka 2 dni nie palona wchodzę do auta a tu tylko szum ślizgającego się bendixu ;/ A 2 sprawa jest możliwość że jak auto stało w wiekszej zaspie i miska i troche silnika było w śniegu to mógł on w jakiś sposób zamoknąć ? Lub z powodu słabego akumulatora się nie zazębić ? Bo problem jest w tym że nie mam jak auta wyciągnąć bo niema możliwości go wyciągniecia na Hol...
BTW- Sebek nie leciałeś jakiś czas temu za mną bokiem przez XXX-stkę ??
[ Dodano: 22 Grudzień 2010, 15:57 ]
Teraz to już nawet nie odpali... Stała maleńka 2 dni nie palona wchodzę do auta a tu tylko szum ślizgającego się bendixu ;/ A 2 sprawa jest możliwość że jak auto stało w wiekszej zaspie i miska i troche silnika było w śniegu to mógł on w jakiś sposób zamoknąć ? Lub z powodu słabego akumulatora się nie zazębić ? Bo problem jest w tym że nie mam jak auta wyciągnąć bo niema możliwości go wyciągniecia na Hol...
u mnie jak wybiło bendix to rozrusznik wył jak oszalały:/ koszty stosunkowo nie duże, ja z wymianą szczotek wszystkich dziwnych tulejek nie tulejek i wszystkiego co nadawało się już powoli do wymiany bądź trza było wymienić zapłaciłem z robocizną 200zł.
BYŁO - E36 318i SEDAN BYŁO - E36 323/325i SEDAN JEST E36 TOURING