[E36] Pytanie 1,8 tds Touring

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
Glodek
Maniak forumowy

[E36] Pytanie 1,8 tds Touring

Post autor: Glodek »

Witam wszystkich mam pytanie ,czy da sie zamontowac komputer OBC ,w orginale go nie ma ,mam tam zegarek ,za wszystkie odp ,wielkie dzieki
kaczoro
Małopiszący

Post autor: kaczoro »

Oczywiście, że się da :mrgreen:

Ja korzystałem z tego schematu:

Obrazek

Jedynie trochę zabawy z kabelkami i lutowaniem :cool:

P.S. jak będziesz szukał OBC to ważne aby był z wersji 4 cyl. jeśli masz 318tds bo później są problemy z kalibracją spalania.
Obrazek
Glodek
Maniak forumowy

Działa ci to bez problemu wszystko tak jak powinno ,a mam jeszcze jedno pytanie czy patyk od kierunkowskazów tez musze wymieniac
Obrazek
kaczoro
Małopiszący

Post autor: kaczoro »

dzordz pisze:Działa ci to bez problemu wszystko tak jak powinno ,a mam jeszcze jedno pytanie czy patyk od kierunkowskazów tez musze wymieniac
Wszystko śmiga jak powinno :mrgreen: Patyka od kierunków nie musisz zmieniać, nie będziesz po prostu miał możliwości sterowania OBC bez odrywania rąk od kierownicy...
Najważniejsze żebyś dorwał OBC od czterocylindrówki i żeby był z wtyczkami bo trudno później dopasować jakieś wtyczki żeby to miało ręce i nogi :wink:
Jednak żeby wszystko było jak w oryginale to warto kupić OBC wraz z manetką i gongiem.
Obrazek
Glodek
Maniak forumowy

koledzy może cie mi powiedziec jakie dokładnie funkcje mozna sprawdzic na OBC 7
czy można kontrolowac spalanie ,ilosc paliwa i dystans ile można przejechac na ilości paliwa w baku
Obrazek
ODPOWIEDZ