[E36] Czy stary filtr oleju w skrzyni biegów moze byc przycz

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
wyczu
Małopiszący

[E36] Czy stary filtr oleju w skrzyni biegów moze byc przycz

Post autor: wyczu »

Witam ludki ;)

Tak sie zastanawiom czy zuzyty filtr oleju w skrzyni biegów (automatycznej) moze byc przyczyna tego, ze auto po prostu nie jedzie? Autko ciagnie, turbina elegancko gwizdze, jednakze tak jakby samochód miał problem z przerzuceniem biegu. Dodam równiez, ze gdy auto jest zimne, samochód kula sie jak staro d****, z ledwoscią ciągnie.

Silnik 2,5 tds, skrzynia automatyczna, rocznik : 12.1993.

Pyrsk! ;)
Awatar użytkownika
Pablo
Maniak forumowy

Post autor: Pablo »

Wymien filtr i olej mialem ten sam przypadek w omedze automacie jak przyszly nizsze temperatury to zmienial sobie biegi jak chcial i strasznie ciezko mu to szlo po wymianie filtra i oleju nie to samo auto tylko pamietaj ze do automatu masz inny olej niz do zwyklej skrzyni
:)
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: Soki »

Bądź ostrożny z wymianą oleju w skrzyni. Zalej go konkretnie dedykowanym olejem i żeby go tam później nie było mało albo za dużo.
Awatar użytkownika
Damian325
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Damian325 »

mam ten sam silnik i skrzynie i te same objawy tylko mi spadała moc w temperaturze 50 poniżej i powyżej zajebiście chodził też wymienię olej i filtr jaki najlepiej wlać ???

[ Dodano: 2 Styczeń 2011, 07:53 ]
znacie jakiś dobrych fachowców co się tym zajmują bo z tego co słyszałem po wymianie oleju lubią się psuć a naprawa takiej skrzyni przekracza wartość auta
ODPOWIEDZ