[E36] Ogrzewanie i pare innych.

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
Honik
Maniak forumowy

[E36] Ogrzewanie i pare innych.

Post autor: Honik »

Witam Panowie i Panie,

Mam taki mały problem. Otoż odpalam sobie samochod i wlaczam nawiew na 4. slychac jak mocno dmucha na kazdym "biegu" ale jak przyloze reke do wywiewo przy szybie lub nawet jak przestaiwe na twarz, to prawie wogole nie leci powietrze. wiec zanim mi oparuje szyba to mija z 15 minut ;/
Jest to dosc uciazliwe przy tej pogodzie ;/

Aha, i obojetnie czy mam wlaczona klime czy nie, to bardzo slabo leci powierze, ale slychac jakby dmuchal niesamowicie mocno.

Po 2. by zaczelo leciec cieplo to musi byc bardzo mocno zagrzany silnik.
I z tym tez mam problem gdyz, jade na uczelnie do katowic z Gliwic, to jak dojezdzam to silnik i tak nie jest dogrzany ;/

Jak stoje w korkach itp, to sie robi cieply i trzyma 90* odrazu jak rusze i jadee kawalek bez zatrzymywania to temeratura silnika odrazu spada az do niebieskiego i robi sie zimno znowu w aucie ;/

Co moze byc przyczyna tych problemow?
MIRAS
Maniak forumowy

Post autor: MIRAS »

dogrzanie silnika to sprawa termostatu miałem to samo a siła nawiewu to drożność kanałów i filtr pyłkowy
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Honik pisze:Po 2.
Może zapowietrzony układ chłodzenia, może jakieś syfy przytkały kanał w nagrzewnicy?
Zobacz najpierw ile jest płynu w chłodnicy i czy Ci nie ubywa.
Ewentualnie termostat, ale to na koniec sobie zostaw.
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Awatar użytkownika
Adio
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Adio »

Mialem ten sam problem w swojej buni! Wymieniaj termostat i bedzie wchodzic n temperaturke normalnie ! :bmw:
Kubok
Maniak forumowy

Post autor: Kubok »

1. Filtr pyłkowy do wymiany, jeśli masz klimę, to szukaj go po wymontowaniu schowka na desce rozdzielczej od strony pasażera.

2. sprawdź ilość płynu chłodzącego, 99.9% że termostat do wymiany.
ODPOWIEDZ