[E30] E30 z 1980r czy to możliwe?
[E30] E30 z 1980r czy to możliwe?
Witam, może ktoś mnie oświeci, mam e30-tke, której data produkcji to 1980. Po wpisaniu 7 cyfr vin np. w REAL OEM wychodzi, że jest to E21 z listopada 1980r. Z tego co się orientuje to E30 było seryjnie produkowane od 1982r.....Jest wyposażona w silnik m10, 1,8l. na gaźniku pierburg 2be. wygląda jak normalna E30. Prototyp jakiś czy co.
Panowie, o fotki się postaram w miarę szybko. Z tego co pamiętam, numery oświetlali mi nawet jakimiś lampami i wszystko im pasowało. Na kielichach są nawet naklejki, ściorane nieco ale są. Co do numeru na kielichu to nie pamiętam czy jest czy nie, ale sprawdzę. Ten na podszybiu jet czytelny i wygląda normalnie.
TYGRYS pisze:Może i masz racje, byłem na dodatkowym przeglądzie, żeby się doinformować, Przebitki nie stwierdzono. Z kolei "ubranie" budy od rekina w garniturek z e30 chyba nie jest możliwe:) Calkiem ciekawa zagadka....
Jest możliwe i to w 100% jakies 13lat temu moi rodzice mieli taki egzemplarz e21 przerobionej na e30. Wszystko starannie poprzerabiane byly napewno jakies niedociagniecia ale pamietam to jak dzis że jeszcze ludzie na giełdzie w mysłowicach sie dziwili jak to możliwe
Kolor biały wąska lampa 3 drzwiowa
Adio bracie ciekawe jest to co napisałeś.Nie myślałem że jest to możliwe, polak jednak potrafi...(szkoda, że nie rządzić w swoim kraju z pożytkiem dla wszystkich:)) Tak z ciekawości, sprzedała się ta bmw-ica?
Jak jednak mam rozpoznać ,czy jest to rekiniasty przebierniec, czy też jakaś hybryda??? Mój potworek jest czarny shwartz diament metalic - czy jakoś tak, 4 drzwi i też stara lampa z tyłu, przednie są bez soczewek.Nie miałem nigdy e21 ani e30, nie potrafie więc wykryć co by mogło nie pasować. Chciałem zrobić zdjęcia, wtedy coś by było może widoczne na "pierwszy rzut oka" dla Was, w garażu mam jednak ciemnice, a póki nie poskładam silnika, nie wyciągnę tego stwora na lepsze światło. Postaram się jednak wyrobić na początek przyszłego tygodnia.
Jak jednak mam rozpoznać ,czy jest to rekiniasty przebierniec, czy też jakaś hybryda??? Mój potworek jest czarny shwartz diament metalic - czy jakoś tak, 4 drzwi i też stara lampa z tyłu, przednie są bez soczewek.Nie miałem nigdy e21 ani e30, nie potrafie więc wykryć co by mogło nie pasować. Chciałem zrobić zdjęcia, wtedy coś by było może widoczne na "pierwszy rzut oka" dla Was, w garażu mam jednak ciemnice, a póki nie poskładam silnika, nie wyciągnę tego stwora na lepsze światło. Postaram się jednak wyrobić na początek przyszłego tygodnia.
Dziwna sprawa
Nigdy nie było e21 sedana.
Skoro masz e30 - sedana, a w dowodzie rej. BMW serii 3 z 1980r (czyli rekin coupe)
to masz nieźle namieszane w aucie i w papierach przy okazji
Każdy diagnosta (kumaty oczywiście) nawet by maski nie otwierał widząc auto i dowód rejestracyjny
Mogę się mylić, ale szanse to jak 1:1.000.000
Nigdy nie było e21 sedana.
Skoro masz e30 - sedana, a w dowodzie rej. BMW serii 3 z 1980r (czyli rekin coupe)
to masz nieźle namieszane w aucie i w papierach przy okazji
Każdy diagnosta (kumaty oczywiście) nawet by maski nie otwierał widząc auto i dowód rejestracyjny
Mogę się mylić, ale szanse to jak 1:1.000.000
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
TYGRYS pisze:Adio bracie ciekawe jest to co napisałeś.Nie myślałem że jest to możliwe, polak jednak potrafi...(szkoda, że nie rządzić w swoim kraju z pożytkiem dla wszystkich:)) Tak z ciekawości, sprzedała się ta bmw-ica?
Normalnie się sprzedała jedyne co to w papierach pewnie była jako składak... Ale to ja juz sam wnioskuje zbyt dawno było a ja byłem gówniarz Apropo tego co piszesz to jak kolega pw ze sedana nie bylo z rekina. Ale jeżeli auto na diagnostyce normalnie przechodzi przeglądy i wydziale komunikacji nie miales zadnych komplikacjii podczas rejstracji autem lub nawet przy wykupieniu ubezpieczenia to jest to dla mnie bardzo dziwne!
nie kazdy diagnosta czy ubezpieczyciel musi wiedziec w jakim roku jaki model wypuszczali i ilo drzwiowyAdio pisze:Ale jeżeli auto na diagnostyce normalnie przechodzi przeglądy i wydziale komunikacji nie miales zadnych komplikacjii podczas rejstracji autem lub nawet przy wykupieniu ubezpieczenia to jest to dla mnie bardzo dziwne!