[E46] Położenie drążka zmiany biegów

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
Krisstoff
Maniak forumowy

[E46] Położenie drążka zmiany biegów

Post autor: Krisstoff »

Witam, jaka część odpowiada za położenie drążka zmiany biegów?
Czasem po wrzuceniu 5 a później wrzuceniu na luz drążek nie wraca na środek. Drążek zostaje w takiej pozycji że do przodu jest 5 bieg, a nie jest pomiędzy 3 i 4 tak jak to powinno być. Nie wiem czy się jasno wyraziłem, ale nie tylko w mojej beemce spotkałem się z czymś takim, więc myślę że ktoś mi pomoże
Obrazek
pazura
Maniak forumowy

Post autor: pazura »

eee sprawa jest przekichana lekko :P koszt częsci jest mały, ale roboty w cholere :P mnie tez to czeka ale bede to robil razem ze sprzęgłem, mianowicie w skrzyni masz takie dwa bolce z takimi sprężynami, są dwa, od wstecznego i od piątego biegu :) i wlasnie trzeba taki zestaw naprawczy kupic i wymienic w skrzyni biegów, koszty naprawde nieduże, ale roboty więcej. Częsta usterka w e46 i nawet BMW wydało zestawy naprawcze do tego.
Awatar użytkownika
Krisstoff
Maniak forumowy

Post autor: Krisstoff »

Kurde jak wymieniałem silnik to miałem wszystko wyciągnięte bo przy okazji wymieniałem też sprzęgło i dwumas to mogłem to zrobić, ale zapomniałem o tym... Teraz to już po zawodach, za dużo roboty, więc chyba będe tak z tym jeździł narazie :P
Obrazek
pazura
Maniak forumowy

Post autor: pazura »

musze to jeszcze dokladnie obadac, moze jakoś się do tego dojdzie, ale wątpie.. dam napewno znac co i jak
aaddriaannn

Post autor: aaddriaannn »

ODPOWIEDZ