[E46] 320D dym przy uruchamianiu zimnego silnika
[E46] 320D dym przy uruchamianiu zimnego silnika
Kiedy uruchamiam auto na zimnym silniku przez chwile puszcza biały dym. Gdy juz chodzi przestaje dymić za to problem jest z mocą. naciskam gaz i obroty rosną wolno, dopiero gdy auto chwile pochodzi wszystko wraca do normy
Ja nie radze gazowac zimnego diesla , bialy dym jest normalna rzecza w autach typu diesel , silnik nie przepala paliwa w pelni kiedy jest zimny i to wszystko , jesli jest bialy , lub lekko niebieskawy zwlaszcza w zimie to jest ok , jesli jest czarny to inna sprawa , ale nie krec go na wysokie obroty az nie osiagnie okolo 50 stopni lub wskazowka nie przejdzie niebieskiego pola
Nie wiem sprawdzę teraz jak gdzieś pojadę. Erg miałem ostatnio chyba czyszczone ale elektrozawory raczej nie, Tylko ze nie da się jechać bo auto tak jakby muła miało, dzieje się tak do pewnego momentu potem wraz puszcza i jedzie normalnie[/quote]
[ Dodano: 11 Luty 2011, 21:39 ]
[ Dodano: 11 Luty 2011, 21:39 ]
dałem deche poszedł w górę na 18l się zatrzymał parę sekund i poszedł dalej do zamknięciapazura87 pisze:poczyścić elektorzaworki egr (oraz sam zawór) i zawor turbo. Ekonomizer na 4-tym biegu jak dasz deche zamyka się?
raczej regeneracja pompy wtryskowej Cię czeka. Też tak miałem... Nie tankować świństwa hehe ja się zamknąłem w 700zł z robocizną. (pamiętaj, że biały dym może też nasilać webasto o ile masz). Jak chcesz sensownie, to jedż do M-auto, ale tanio napewno tam nie będzie. Ja to robiłem u takiego gościa i nie narzekam, ma swój warsztat i zajmuje się takimi silnikami.