[Exx] UWAGA! Oszust na allegro.

Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
Awatar użytkownika
ponczak
Małopiszący

[Exx] UWAGA! Oszust na allegro.

Post autor: ponczak »

Witam, sprawa wygląda następująco: kupiłem 2 lampy tylne do E36 coupe/cabrio:
http://moto.allegro.pl/bmw-e36-coupe-ca ... 06037.html
Niestety, nigdy ich nie otrzymałem, tak samo jak pieniędzy które wyłożyłem (60zł z wysyłką).
Dzwoniłem wcześniej do gościa i twierdził, że wyśle po świętach (tak, zamówiłem je na początku grudnia) -> i nic.

Dostał ode mnie negatywa:
http://moto.allegro.pl/show_user.php?ui ... _recvd_neg

Dziś otrzymałem takiego maila:
Treść wiadomości:
Witam
hajcik444 tez mnie oszukal ale na 1350zl za skory do bmw sprawa jest narazie u rzecznika praw konsumenta ale chyba bedzie w sadzie bo nic sobie z tego nie robi teraz ma konto na allegro BMW-TEILES ino nalezy do arkadiusza l*****a jego spolnika bo hajcik444 to adam h**t. Jak masz jakies lepsze pomysły jak odzyskac kase prosze o rade.
konto jest mojej zony
Pozdrawiam

Wygwiazdkowałem nazwiska, gdyby kogoś interesowało więcej to proszę pisać na maila który podałem w profilu.

Nie chce nikogo oczerniać bezpodstawnie, jednak po tym mailu postanowiłem zareagować, by inni fani BMW się nie nacięli na niego.

Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz - uważajcie na tą osobę i kupujcie rzeczy za pobraniem, może trochę drożej, ale czasem się może zwrócić !!
Awatar użytkownika
Rider_85
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Rider_85 »

Napisz mu maila, że jak nie dostaniesz towaru lub zwrotu pieniędzy do 7 dni, to idziesz na Policję. Próbuj też kontaktować się telefonicznie.
Jak nie dostaniesz kasy i towaru idziesz na Policję - muszą przyjąć zgłoszenie - i zgłaszasz sprawę do Allegro.
Po otrzymaniu potwierdzenia wszczęcia postępowania dosyłasz dokumenty do Allegro i rozpoczynasz procedurę wypłaty odszkodowania z tytułu ubezpieczenia.
I tak dalej - allegro Cię dalej poprowadzi ;).

Ja w tamtym roku przerabiałem ten temat. Zwrot kasy otrzymałem od Allegro.
Najśmieszniejsze jest to, że śledztwo zostało umorzone od czego się odwołałem - no sorry gość oszukał ludzi na ponad 10.000zł, a Policja umorzyła śledztwo, bo wszyscy dostali kasę z ubezpieczenia. To w takim wypadku można ludzi oszukiwać i kasę za nic zbijać, bo i tak nas nie skażą :roll:.
Awatar użytkownika
Łatysz
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Łatysz »

ponczak, widać jakiś allegrowicz nie tego pomimo tylu pozytywów 2 negatywne a reszta wycofane (jedni wycofują swoje komentarze negatywne z powodu tego, iż sami nie chcą mieć takiego zwrotu, który się im nie należy) Także możemy Ci za tą informację podziękować!
Mycie, Pranie samochodów, Nabijanie Klimatyzacji, Wymiana Opon//Wyważanie, usuwanie wgnieceń bez malowania itp. Pomoc Drogowa
ODPOWIEDZ