Witam.
Mam taki problem że moje 318 is cupe z silnikiem m44 troszkę dużo pali 12-13l zimą latem 11-12. Nie mam ciężkiej nogi do tego auta (wiadomo czasami trzeba rozweselić silnik) ale normalnie poruszam się jak przystało na normalnego kierowce.
Jaka przyczyna co z tym zrobić co pomoże??
Ostatnio zmieniony 2011-02-18, 22:49 przez bubuu19, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak długo masz tą beemkę ? Wcześniej miałeś jakiś inny model ?? Moim zdaniem to powinieneś się już przyzwyczaić do takiego spalania Nigdy nie zaszkodzi podpiąć go pod komputer i sprawdzić sonde i resztę podzespołów.
Kolego IS'y lubią sobie łyknąć. mój brat mieszkający w Warszawie śmiga tam Is'ą i nieraz w korku łyknie mu 14 PB ;p.. I tu wychodzi fenomen, że nieraz silniki R6 spalą mniej.. ;p
Dla spokoju podepnij auto pod kompa, może lamba padła..
Tak jak Kubok wcześniej napisał ISa łyka swoje i pali praktycznie tyle ile 2,0 czy 2,5 między Tymi silnikami nie ma za dużej różnicy praktycznie jest znikoma.
Dla spokoju podepnij auto pod kompa, może lamba padła..
Tu też ma racje podepnij jak masz możliwość
Mycie, Pranie samochodów, Nabijanie Klimatyzacji, Wymiana Opon//Wyważanie, usuwanie wgnieceń bez malowania itp. Pomoc Drogowa
Dziennie pokonuj około 40 km do pracy wieczorem wiadomo trzeba się gdzieś wybrać.
Ale z góry dzięki w przyszłym tygodniu jadę podpiąć auto pod kompa może coś rzeczywiste jest nie tak.