ATE, Zimmerman jakościowo bardzo dobre i godne polecenia, ale
jeśli krucho z kasą to szukaj jakiegoś BOSCH'a w komplecie razem z klockami
bo je też musisz od razu zmienić.
Widziałem ostatnio w fajnej cenie Meyle+klocki za dobre pieniądze
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Krzyś jakbym wiedział o tym to bysmy na ten temat zamienili kilka słów jak bylem po ramki
WilQ kwota sam nie wiem chce wydac nie duzo i nie zas fest mało ( jednak chce pozyc jeszcze ze pare lat )
ja uzywam tarczy textar, zrobiłem na nowych niecałe 10tys i jeszcze nie ma wyżłobienia (kołnierza) na tarczy, a drogami szybkiego ruchu i autostradami często jeżdżę, więc obciążane są
Osobiście tarcz ani klocków z firmy ATE nie polecam. W E34 montowałem ATE klocki oraz tarcze. Klocki mocną pylą więc jeżeli mamy ładna felgę zaraz będzie czarna. A tarcze są podatne na skrzywienia np: po wjechaniu w kałużę.
Miałem również zamontowany zestaw tarcze+klocki firmy Zimmerman i powiem tak zęby w kierownicy podczas hamowania ale cena nie jest mała. Proponuję firmę Textar lub oryginalne Brembo. tudzież cena textara jest adekwatna do jakości i osobiście polecam:)
Tarcze przód ATE deszcz , śnieg i tylko ostre hamowanie. Mozę i faktycznie pylą ale sa skuteczne tarcze nie gna się w kałużach. Ale trzeba zauważyć ze rozgrzana tarcza + woda to nigdy nie jest dobre połączenie nie ważne czy ATE czy nie.