Witam,
Panowie cholera mam banalny problem, ale trochę niebezpieczny i cholernie uciążliwy..
A mianowicie pod kolektorem dolotowym przy listwie wtryskowej znajdują się elastyczne łączniki przewodów paliwowych które mi sparciały i miałem w silniku dosłownie fontannę z benzyną.. Dobrze że nic się nie stało.
Już kilka razy to robiłem i każdy wężyk po jakimś czasie od ciśnienia zaczyna przepuszczać..
Dosłownie już mnie łapy bolą od odkręcania tego wszystkiego...
Może ktoś miał podobny problem i gdzie nabyć odpowiednie wężyki ? A być może ktoś ma takowe na odsprzedaż.
Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc.
[E36] Elastyczne łaczniki przewodów paliwowych.
- wojteks86
- Zaawansowany forumowicz
z tego co wiem powinny to byc specjalne wezyki ze zbrojeniem (metalowa siatka) ktore wytrzymuja odpowiednie cisnienie
nie jestem pewien, ale cisnienie paliwa moze sie roznic w kazdym modelu
mialem to samo, wymienilem 2 lata temu i do tej pory juz nie mam problemu z wyciekami paliwa - jestes z zabrza to mozesz zajrzec tutaj: Halembska 31, RSL
MAPKA
razem z robota kosztowalo mnie to ok. 100zl
nie jestem pewien, ale cisnienie paliwa moze sie roznic w kazdym modelu
mialem to samo, wymienilem 2 lata temu i do tej pory juz nie mam problemu z wyciekami paliwa - jestes z zabrza to mozesz zajrzec tutaj: Halembska 31, RSL
MAPKA
razem z robota kosztowalo mnie to ok. 100zl
No właśnie z mechanikiem wole się wstrzymać bo robocizna to pikuś, kolektor już moge rozbierać z zamkniętymi oczami. Tylko miałem problem z nabyciem odpowiedniego wężyka, z każdym ciągle coś nie tak..
Ale dzięki za info wojteks86
Szczerze wydaje się to taki szczegół, wymiana wężyka ale już mi napsuło więcej nerwów niż wymiana sworzni bez prasy...
[ Dodano: 4 Kwiecień 2011, 16:39 ]
A wiec tak, wężyk zbrojony kupiony w praktikerze plus złączki koszt naprawy około 15 zł.
A więc praktiker okazał się bardziej przydatny niż sklep motoryzacyjny.
Ale dzięki za info wojteks86
Szczerze wydaje się to taki szczegół, wymiana wężyka ale już mi napsuło więcej nerwów niż wymiana sworzni bez prasy...
[ Dodano: 4 Kwiecień 2011, 16:39 ]
A wiec tak, wężyk zbrojony kupiony w praktikerze plus złączki koszt naprawy około 15 zł.
A więc praktiker okazał się bardziej przydatny niż sklep motoryzacyjny.