[E46] Przerywający Xenon w prawej lampie

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
axl2
Małopiszący

[E46] Przerywający Xenon w prawej lampie

Post autor: axl2 »

Właśnie stałem się właścicielem pierwszej mojej BMW. Problem, o którym oczywiście wiedziałem przy zakupie to wyłączający się palnik xenon. Niezależnie czy auto stoi czy jedzie, samoczynnie gaśnie żarnik prawego xenonu. Wystarczy że wyłączenie światła do postojowych i ponownie włącze, wszystko wraca do normy. Xenony są dołożone przez wcześniejszego właściciela jednak twierdzi że ten problem zaczął się dopiero miesiąc temu. Czy przyczyną może być wadliwy żarnik? przetwornica?
darcyn
Zaawansowany forumowicz

Post autor: darcyn »

przełóż żarniki i będziesz wiedział
Awatar użytkownika
Rider_85
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Rider_85 »

Tak jak kolega radzi.
Ja obstawiam padającą przetwornicę.
darcyn
Zaawansowany forumowicz

Post autor: darcyn »

pseudo "żarniczki" też się szybko kończą
axl2
Małopiszący

OK, jutro spróbuje i dam znać. A tak ogólnie to ciężko wyciągnąć lampy z 328coupe? Strasznie są brudne w środku i trzeba było wyczyścić. W A3 musiałem zderzak zrzucać :567:
aaddriaannn

Post autor: aaddriaannn »

łatwo sie da wyciągnąć , jak cos to podjedz do mnie to Ci pokarze , ocenie Twoje cacko i podłączymy pod kompa
krauzik
Małopiszący

Post autor: krauzik »

IMHO ¯arnik do wymiany..
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

ZARNIKI :) xenony proponuje wymieniac parami...przetwornica jezeli padnie to na amen zwykle
...tak znowu sie czepiam...
krauzik
Małopiszący

Post autor: krauzik »

no dokładnie żarniki, bo jak kupisz nowy musi się wypalić i przez ten czas wypalania świeciły by dwoma kolorami. Więc wymiana tylko komplet.
axl2
Małopiszący

Kupie cały zestaw nowy, nie wiadomo co to tam jest założone i ile to jeszcze wytrzyma. Mam do zgarnięcia za nie wielką kasę wiec chyba nie ma sensu się bawić. Soczewka bez org.xenonu jest pod H7 ? Teraz też mam dokładane xenony, myślę że jak zmienię cały zestaw na nowy to nie będzie mi wyskakiwać awaria na desce rozdzielczej?

Wpadnę "aaddriaannn" na tego kompa i jakieś bro tylko ogarnę kilka tematów przy mojej :grin: Myślę że w przyszły tydzień da radę.
Awatar użytkownika
Rider_85
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Rider_85 »

axl2 pisze:Kupie cały zestaw nowy, nie wiadomo co to tam jest założone i ile to jeszcze wytrzyma. Mam do zgarnięcia za nie wielką kasę wiec chyba nie ma sensu się bawić. Soczewka bez org.xenonu jest pod H7 ? Teraz też mam dokładane xenony, myślę że jak zmienię cały zestaw na nowy to nie będzie mi wyskakiwać awaria na desce rozdzielczej?

Wpadnę "aaddriaannn" na tego kompa i jakieś bro tylko ogarnę kilka tematów przy mojej :grin: Myślę że w przyszły tydzień da radę.
To co sprzedają na Allegro to w większości shit, który powoduje mruganie żarników i daje za małe napięcie przez co nie świecą tak jak powinny.
Mam stare przetwornice (pewnie z 5 lat mają) i żarniki podłączone pod nie świecą zupełnie inaczej niż pod te Allegrowe (już 3 komplety przerobiłem i będę miał za niedługo już 4 - różne modele i producenci). Mi padła jedna stara przetwornica, bo cały czas lała się po niej woda w wyniku złego ich zamontowania przeze mnie.
Z drugiej strony ciekawe jakie teraz masz przetwornice, może różnicy nie zauważysz :roll:. Jedna z nazw przetwornic to Vip-hid (popularne ostatnio w zestawach) = syf - resztę nazw musiał bym sprawdzić.
axl2
Małopiszący

A powiedzcie mi dobrzy ludzie, tam jest H7 na mijania, a H1 na drogowe ?
Awatar użytkownika
Adamos
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Adamos »

Axl2 jak chcesz to mogę podać Ci namiary na sklep/hurtownie który zajmuje się sprzedażą "ORYGINALNYCH" a nie pseudo jak na allegro żarników do BMW i nie tylko lub też zamiennikami.W E46 oznaczenie żarnika to D2S i cena 168 złociszy za sztukę,chyba że chcesz zamienniki to tez mają na miejscu, też niedawno musiałem wymienić żarniki :wink:
DAS IS DAS ...B M W
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

Czarny pisze:Axl2 jak chcesz to mogę podać Ci namiary na sklep/hurtownie który zajmuje się sprzedażą "ORYGINALNYCH" a nie pseudo jak na allegro żarników do BMW......
dawaj namiary a nie czekaj na zaproszenie
...tak znowu sie czepiam...
axl2
Małopiszący

Hehe, też bym oczywiście reflektował. Jak by ktoś potrzebował czujnika parkowania, lampy do jazdy dziennej (ledowe) do się polecam. Oczywiście dla forumowiczów tanio :grin:
ODPOWIEDZ