Sub + wzmacniacz. Jak i którędy podłączyć.

Problemy, porady oraz projekty sprzętu car-audio, PC-car.
Porady związane z alarmami, nawigacją i T V w samochodzie.
Awatar użytkownika
wbs
Maniak forumowy

Sub + wzmacniacz. Jak i którędy podłączyć.

Post autor: wbs »

Siemanko.

Zakupiłem sobie wzmaka i suba. W związku z tym mam parę pytań. Aku mam w bagażniku więc z tym nie ma problemu.

Wiem, że sygnał z radia trzeba puścić w progu. Nie wiem jak się dostać kablem właśnie od progu do radia przez całą deskę. Nie chce rozbierać wszystkiego.

Na wzmaku są 3 wejścia. Supply, ground, Remout. Co do czego? Do czego plus, do czego masa, do czego jest to trzecie wejście. Ground to chyba masa? Nie wiem, nie mam pojęcia. Wzmak z tubą jest już spięty. Kable, które idą ze wzmaka do radia też są podpięte ale nie wiem jak się dostać do kieszenie z radiem.

Co mam porozbierać żeby się tam dopchać?

Jutro ktoś na spocie mógłby mi pomóc? Drzewko chyba to kuma, bo coś tam w bagażniku ma.
Obrazek
Awatar użytkownika
TDS-ik
Zaawansowany forumowicz

Post autor: TDS-ik »

Ground to masa podpinasz do aku albo pod jakiś metalowy element w aucie, supply to prawdopodobnie plus wiec do aku, a remout, to sterowanie +12V ale o niskim natężeniu w radiu masz niebieski kabel sterowanie elektryczną antena i tam możesz podłączyć, ewentualnie zmostkować z plusem do aku ale wtedy wzmak będzie cały czas włączony
Awatar użytkownika
wbs
Maniak forumowy

Post autor: wbs »

Podłączone :bmw:
Obrazek
axl2
Małopiszący

Post autor: axl2 »

A którędy najlepiej puścić kable w e46? Od bagażnika pod tylną kanapą i w progu drzwi kierowcy? Jak dalej, idzie tam się jakoś przebić z progu, za deską rozdzielczą do radia?
Awatar użytkownika
El Diablo
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: El Diablo »

da się, od progu - bokiem podstopnicy, wylatujesz na małym schowku...
axl2
Małopiszący

Na tym schowku nad lewą nogą? Później jakoś go przeciągnąć nad pedałami i dostanę przez dechę do miejsca na radio?
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Kable puść sobie dwoma drogami żeby nie słyszeć silnika w głośnikach pomimo ekranowania.
Głośnikowe najlepiej środkiem.
PS. Nie zawsze filtr pomoże.

A konsolę i tak musisz rozebrać, żeby wszystko było na swoim miejscu.
Chyba, ze ma to być prowizorka ;)
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Awatar użytkownika
zawias
Maniak forumowy

Post autor: zawias »

w ktorym miejscu podpioles mase ? jesli mozna wiedziec oczywiscie :P
axl2
Małopiszący

Ja mam masę bezpośrednio do aku. A jest jakaś metoda na włożenie ręki do miejsca na radio gdy odtwarzacz znajduję się w środku? Za dużo kostek i przewodów, nie chce się zmieścić. Myślałem żeby ściągnąć nawiew ale nie wiem czy tamtędy się da i jak wyciągnąć kratki. Bo przez panel klimy nie ma opcji (najpierw on jest montowany później radia :/ )
FaTuM

Post autor: FaTuM »

Nie da to się hełmu do góry nogami obrócić w sprawie Car Audio E46 pisz do Marcina . Na pewno pomoże za drobną jałmużnę :D
ODPOWIEDZ