Antena na tylnej szybie do CB radio
Kolega ma Kombi i podlaczyl na zywca goraca zyle kabla 50ohm (koncentryka) do siatki oplot do klapy i tak to uzywa ale odlaczyl oryginalny modul . Mierzyl SWR 2,4 wysoki ,ale mozna to poprawic.Takie rozwiazanie to partyzantka,ale on sie nie przejmuje ma radio o wiekszej mocy rzedu 40W z regulacja mocy,skraca sie na 2W i niema szans na uszkodzenie ko
Ostatnio zmieniony 2007-08-16, 23:02 przez Clasic, łącznie zmieniany 1 raz.
To moze ci troszke pomoge
Jesli ci chodzi o modul - poz. 2 z rysunku to jest on dokladnie tam gdzie jest naszkicowany na obrazku, tzn na lewym tylnym slupku wewnatrz auta. Jak zdejmiesz oslone slupka to bedziesz go mial calego dostepnego.
Jesli wyciagnalbys lampke z tej oslony nie demontujac jej to modul powinien byc widoczny (jest mniej wiecej na tej wysokosci....)
Jesli ci chodzi o modul - poz. 2 z rysunku to jest on dokladnie tam gdzie jest naszkicowany na obrazku, tzn na lewym tylnym slupku wewnatrz auta. Jak zdejmiesz oslone slupka to bedziesz go mial calego dostepnego.
Jesli wyciagnalbys lampke z tej oslony nie demontujac jej to modul powinien byc widoczny (jest mniej wiecej na tej wysokosci....)
ale wy kombinujecie dla mnie taka zabawa jest bez sensu po pierwsze nie zestroisz tego a jesli SWR 2.5 (i jeszcze 2 W mocy)ci odpowiada to twoja sprawa ale to znacznie pogorszy nie tylko nadawanie ale i odbior.na rynku jest tyle anten cb ze napweno cos idzie wybrac a przeciez antena cb na aucie sie ladnie prezentuje (radiocontrol haha)
No tak sobie to wymysli ma kombika a anteny nie chce montowac.A sam pomysl wozenia tak rozbudowanego radia jako CB jest troszke dziwaczny.
Co do modulow to mam obiecane z dwoch trojek to zobaczymy jak to bedzie dzialac po przerobce.
Co do zestrojenia to mozna zrobic wszystko nawet przyslowiowy widelec czy gwo
Co do modulow to mam obiecane z dwoch trojek to zobaczymy jak to bedzie dzialac po przerobce.
Co do zestrojenia to mozna zrobic wszystko nawet przyslowiowy widelec czy gwo
Sprawy sie maja nastepujaco: modul wzmacniacza antenowego do dzisiaj do mnie nie dotarl a z mojego auta nie chcialo mi sie demontowac bo nie mam ku temu warunkow.Tak wiec klamka zapadla antena zostala zamontowana na stale w tylnym blotniku.Obiecuje ze jesli kiedys wpadnie mi w rece taki wzmacniacz to popracuje nad jego przerobka.
mam ASC w radyjku wiec jak nik nic nie mowi to jest cisza. W zaleznosci jak mam GAIN ustawiony to tak mocno odbieram/nadaje. Czasem jednak jak jest koncowka zasiegu to cos tam szuszczy i niewyraznie slychac. Ale czasem swietnie slychac nawet do 10km
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
- PORA�AJ�CE