[E36] Wypadający mechanizm szyby z prawego ślizgu Coupe .
[E36] Wypadający mechanizm szyby z prawego ślizgu Coupe .
Jak w temacie włożę tą kulkę z mechanizmu do ślizgu od strony pasażera prawa strona mechanizmu pochodzi 2 tygodnie i strzeli i z mechanizmu to co sie wkłada wyskakuje ta kulka ze ślizgu . Kupilem 4 ślizgi z każdego wypada nawet Krzys mi dał jeden też wypadła tylko z prawej strony tego mechanizmu . Później jak chce zamknąć drzwi muszę szybę podnieść , albo lekko domknąć ,bo rozwaliłbym szybę jak trzasnę. A w aucie elektryka tylko spuszcza a dźwigać nie chce ,bo odbija .
Problem ?
Wyrobiła się już ta kulka ?? Czy te ślizgi to jakaś daremna produkcja ?? Kupiłem już wóź z tą awarią i robiłem ja już 5 razy jak nie więcej szkoda ciągle męczyć te spinki z boczka i go ściągać co dwa tygodnie. Kto pomoże piwo stawiam :D:D:D bo mam już siwe włosy przez to
o to fota o co kaman ( nie z mojego auta )
Nie wiem , jakis brud gdzies jest ? krzywe ramie ? wyrobiona ta kulka ? ehhh juz tyle razy tam dziubalem jest tam nowy silnik kupiony , bo stary juz upadl .
Problem ?
Wyrobiła się już ta kulka ?? Czy te ślizgi to jakaś daremna produkcja ?? Kupiłem już wóź z tą awarią i robiłem ja już 5 razy jak nie więcej szkoda ciągle męczyć te spinki z boczka i go ściągać co dwa tygodnie. Kto pomoże piwo stawiam :D:D:D bo mam już siwe włosy przez to
o to fota o co kaman ( nie z mojego auta )
Nie wiem , jakis brud gdzies jest ? krzywe ramie ? wyrobiona ta kulka ? ehhh juz tyle razy tam dziubalem jest tam nowy silnik kupiony , bo stary juz upadl .
- wojteks86
- Zaawansowany forumowicz
To co ja i kilku innych z forum mialo - prawdopodobnie krzywe ramie, po jakims czasie sie to wyrabia widocznie
zamontuj ramie, ale nie zakladaj boczka, potem powolutku podnos szybe i zobacz w ktorym momencie i w ktora strone wykrzywia sie ramie zanim wyskoczy
po tym zabiegu musisz pokombinowac z ramieniem - czytaj prostowac
mam nadzieje ze to ci pomoze, u mnie juz dziala od prawie roku
zamontuj ramie, ale nie zakladaj boczka, potem powolutku podnos szybe i zobacz w ktorym momencie i w ktora strone wykrzywia sie ramie zanim wyskoczy
po tym zabiegu musisz pokombinowac z ramieniem - czytaj prostowac
mam nadzieje ze to ci pomoze, u mnie juz dziala od prawie roku
Na miejscu u Ciebie
Nie dom Ci
Umówię się z jakąś fajną dziewczyną w Rybniku (a jest ich trochę )
zostawię auto u Ciebie z włączoną blokadą zapłonu na parę godzin i w między czasie mi to pykniesz
Kolor srebrny lub czarny w min. trzech warstwach
Nie dom Ci
Umówię się z jakąś fajną dziewczyną w Rybniku (a jest ich trochę )
zostawię auto u Ciebie z włączoną blokadą zapłonu na parę godzin i w między czasie mi to pykniesz
Kolor srebrny lub czarny w min. trzech warstwach
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Marcin ja wole to naprawić niż wyciągać to jest 3 godziny roboty z wyciąganiem tego wiertaniem nitów wsadzaniem wymontowaniem .... ehhh przerabiałem to i naprawdę niemam ochoty na to =/ Wyproszcze te ramie najwyżej spróbuje , a pomalować Ci mogę w każdym momencie niewiem przed zlotem ? haha umówimy się napisz to sie dogadamy To schnie w 20 minut najgorzej przygotować Nie chce nic najwyżej jakieś 1 piwko ,a przygotuje to profesjonalnie kup tylko lakier do zacisków ten wysokotemperaturowy bodajże 200C*. Ja przed lakierem zapyliłem czarnym matem żeby na lakierze zaoszczędzić pół puszki starcza na całe auto Czasami trzeba się wykazać beż kasowania jak inni ;]
Dziś bede działał z tym ramiem to dam znać może komuś pomoge
Dziś bede działał z tym ramiem to dam znać może komuś pomoge
Na 99% najebiesz sie z naprawieniem tego a w efekcie koncowym i tak wymienisz ten mechanizm
§3 pkt 5 regulaminu
§3 pkt 5 regulaminu
Ostatnio zmieniony 2011-05-31, 21:17 przez noname, łącznie zmieniany 1 raz.
noname no muszę Ci przyznać racje w jednym momencie to wygina troszkę pościskałem kleszczami i choćby coś lepiej przez 10 minut otwierałem zamykałem i tylko cofnął się ten ścisk ten drut ze ślizgu ,ale to spada już po 3 razie ,ale trzyma , ale pewnie i tak wyleci za niedługo .... Zobaczymy jak długo będę jeszcze cierpliwy .... (już mi dwa zatrzaski pękły i został już tylko jeden z rezerwy)
FaTuM, a dobrze wpinasz tę kulkę w ślizgacz?? Ja już wielokrotnie przerabiałem ten temat.. wyskakujące ramię, niby cuda wianki, a nie chodziło o krzywe ramię, tylko ten przegub kulowy na tym ramieniu czasem kiepsko wskakuje w ślizg.. Wydaje się, że wskoczył, że jest git a tak nie jest.. Ja zawsze kluczem francuskim ściskam to wszystko do kupy aż dobrze wskoczy w swoje miejsce, dobrze ustawić szybę, na nowo programować sterownik i nie ma bata żeby był jakiś problem z szyba .
No chyba, że miałeś bite drzwi.. ;p
No chyba, że miałeś bite drzwi.. ;p
- tommybiker6
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt: