Problem z odpalaniem E36
Problem z odpalaniem E36
Witam. Posiadam BMW E36 2.8i z 97. Mam problem ponieważ samochód nie chce zapalić. Jak przekręcam stacyjkę słychać jakieś cykanie (w okolicach climatronica/ radia) jak już nie kręcę albo wyciągam kluczyk to przez chwile słychać nieprzyjemne skrzeczenie a potem takie ciche "pierdzenie" z komputera (jak by jakiś transformator) - te "pierdzenie" słychać długo, jak siedziałem w aucie z jakieś 7min to dalej było słychać. Odłączyłem akumulator na 11 minut, włączyłem i nic to nie dało. W czym może tkwić problem??
Spróbuję rano odpalić auto na kablach bo słyszałem, że może to być wina tego, że jest słaby. Wiem, że może też to być rozrusznik, pompka - ale raczej nie bo słychać jak pracuje... Mimo to proszę o pomoc, być może ktoś miał to samo
Spróbuję rano odpalić auto na kablach bo słyszałem, że może to być wina tego, że jest słaby. Wiem, że może też to być rozrusznik, pompka - ale raczej nie bo słychać jak pracuje... Mimo to proszę o pomoc, być może ktoś miał to samo
Tylko, że mi dzisiaj rano odpalił a pod wieczór dupa blada Rano będę próbował. Jak co to napisze co i jakPrzygoda pisze:a tak mialem w E36 320i 1997r. po dluzszym postoju ale mialem akumulator nowke a dokladnie 3 miesiace ...
a pozatym wszystko gra - światła świecą radio, klima, migacze, halogeny, centralny wszystko gra więc boję się
Dziś Rano podpiąłem aku do drugiego auta i po kilku próbach auto załapało - Coś czuje, że nowy akumulator się prosi
Ale jedna rzecz mnie niepokoi - takie ciche brzęczenie (jakby prostownik) w okolicach komputera - trwa to bardzo długo. Czy to tak ma być ???
Czyli nie powinno nic buczeć tak długo... hmmm - popróbuję z tym akumulatoremMarcin pisze:pożycz na chwilę od kogoś dobry i w miarę "pojemny"
akumulator
Powinno zniknąć...
[ Dodano: 28 Lipiec 2011, 15:29 ]
witam. Wątpię, że to wina akumulatora. Postanawiam odświeżyć temat i do tego nagrałem filmik z problemem (ustawić dźwięk głośniej - lepiej słychać):
http://www.youtube.com/watch?v=tilKxBVjzQs
Dodam, że zaraz po tym jak skończyłem nagrywać Auto załapało. Może to być bendix ?
AHA Co to za trzaski i skrzyczenie w okolicach nawiewu (nagrane na filmiku)
-
- Zaawansowany forumowicz