Witam mam takie pytanie do chłopaków ze śląska a dokładniej okolic mnie czy miał by ktoś dojście do garażu z kanałem i trochę chęci żeby mi pomóż przy wymianie sworzni i drążków kierowniczych
jak masz sie z tym sam meczyc to juz Ci mowie zebys sobie darowal...bo po wymianie drazkow masz od razu do roboty geometrie...smignac lepiej gdzies gdzie ustaiaja geometrie i niech to wymienia od razu z kanalu...a potem zrobia geometrie...
drazki i tak do tego odkrecaja wiec dla nich zadna robota a i narzedzia maja odpowiednie przy okazji
W razie czego ja mam kanał (Godów) Wyciągnięcie wachaczy to małe piwo, jednak wyciągnięcie sworzni czy drążków kierowniczych to już inna bajka, sworznia raczej nie wyciągniesz bez prasy, za co dodatkowo będziesz musiał zapłacić, a drążek kierowniczy nie wiem czy tak łatwo wyciągniesz, ja już raz prubowałem i masakra ale zaniedługo tez mnie to czeka
wlasnie tak myslalem ze bedzie z tym wieksza jazda a musze to powymieniac bo mi wali kiera jak nie wiem co moze panowie z chorzowa cos maja jakis dostep
no gałki nie puszczą ci tak łatwo i z tym radze jechać do mechanika chyba że ktoś ma tutaj jakiś specjalny sposób na to sprubuj je najpierw sam wybić bez kanału jak nie pomoże to nawet sam sie za nie nie zabieraj, bo ze sworzniami niema problemu
umie zrobię CI wszystko w 1 dzień i już ale z daleka jesteś szczerze to tak do gałęk bez panika nie podchodz a sworznie bez prasy nie ma bata .... często besto całę wachacze wymieniamy kompletne bo i cena nie straszna zależy jak dla kogo ....
sworznie wiem ze musze wyciagnac cale wachacze ale potem se do roboty wezme na prase tylko jak mowie niemam warunkow i musze to robic wszystko pod blokiem;/ a co do galek to az tak ciezko jest?;/
niop wiesz troche tego sie porobiło i nigdy bez palnika nie podchodziłem powaga nie na tym se oszczędzaj ... klocki itp to tak ale z tym się narobisz .... a jeszcze coś nie tak pójdzie i poco CI to ....
Wiem z własnego doświadczenia że jeśli masz pod ręką prase to zmienić sworznie to chwila moment, ale gałki ja bym sie tego nie dotykał nawet chyba że tobie zejdą jakimś cudem bez problemu to luz:D