[E46] Jak zanizyc akcyze? Bmw Coupe M pakiet silnik 2,2

Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
Damian_e30
Zaawansowany forumowicz

[E46] Jak zanizyc akcyze? Bmw Coupe M pakiet silnik 2,2

Post autor: Damian_e30 »

Witam :) Chce zarejstrowac w Pl Bmw e46 Coupe po lifcie w m pakiecie rok 2003 silnik 2,2 auto posiada instalacje LPG! Wartosc auta okolo chyba 27tys wedlug eurotaxu z tego 18,6% Akcyzy bede musial zaplacic ;/
Czy wiecie moze jak zanizyc akcyze?
Zrobic moze przebieg z 480tys? Ile by to moglo zanizyc?
Albo moze zrobic ze kupione jako zdekompletowane?Bez wnetrza bez zderzakow progow lamp? Czy wtedy trzeba brac rzeczoznawce jak jest auto zdekompletowane?
Jaka cene wpisac na umowie?

Moze ktos z was ostatnio oplacal akcyze z silnikiem powyzej 2,0 i wie cos na ten temat?

Z gory wielkie dzieki za odp!
Awatar użytkownika
Pablo
Maniak forumowy

Post autor: Pablo »

Zrobic moze przebieg z 480tys? Ile by to moglo zanizyc?
zanizy wartosc o pare groszy
Damian_e30 pisze:Jaka cene wpisac na umowie?
w okolicach 10tys zł
Damian_e30 pisze:Albo moze zrobic ze kupione jako zdekompletowane?Bez wnetrza bez zderzakow progow lamp? Czy wtedy trzeba brac rzeczoznawce

Wyjmujesz z auta akumlator lampy fotele i kilka innych gratów przy ktprych niema duzo kombinacji bierzesz madrego rzeczoznawce ja placilem 360zł akurat i tak mi opisal auto ze 2 lata temu z auta wartego 30tys zrobił mi 12500 ;)

innego sposobu jako tako niema na obnizenie wartosci
:)
FaTuM

Post autor: FaTuM »

Ja nie dawno płaciłem za 2,5 i wpisałem 300Euro co z tego jak ona wpisała dużo większą cenę :) Nic Ci nie pomoże ,ale słyszałem ,ze dajesz jakos uszkodzone czy coś i jest dużo niższe ,ale co się odwlecze to nie uciecze w Polsce Cie i tak dojada ,bo będziesz milion razy jeździł tam i z powrotem ;) Za akcyzę skasują Cie około 1100-1400 zł ;) Przebieg powyżej 200 tysięcy daje pare groszy powyzej chyba niema juz bariery. Czasy składaków odeszły ,a w książce auto brief czy z jakiego to masz kraju pisze wsio , bo dajesz to do tłumaczenia ja za wszystko zapłaciłem 2370zł w tym 200 zł jakoś wzięła mi firma ,bo ja nie miałem na to czasu , a uwierz ,ze tez kombinowałem ,ale w tym kraju się już nie opłaca kombinować ,bo i tak Cie dojadą jak nie z tej to z drugiej strony ;)

Moje było z Austrii i miałem typenschein , a z Niemiec sa autobrief.

Pokombinuj coś z rzeczoznawcą ,ale wiem ,ze wtedy musisz 2 razy zrobić przegląd raz w tym stanie drugi raz już gotowy do jazdy.
Awatar użytkownika
Pablo
Maniak forumowy

Post autor: Pablo »

żadnego przegladu drugi raz nei trzeba to co napisalem dwa posty wyzej znam z wlasnego rpzypadku
:)
FaTuM

Post autor: FaTuM »

No możliwe może mi kit pocisła w firmie ,bo też tak chciałem spróbuj tak jak mówi Pablo ;)
Damian_e30
Zaawansowany forumowicz

A jak zrobie jako zdekompletowany to musze brac tego rzeczoznawce? Czy moze tam w celnym maja kogos co luknie i po sprawie?

Jak mam aktualnie przebieg powyzej 200tys to jest sens robic z 400tys?
Daniel
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Daniel »

Ja wpisałem " Samochód zdekompletowany " Pani z urzędu kazała mi wypisać czego nie ma itp itd dlaczego jest zdekompletowany i to wszystko. Na tym sie zakończyła sprawa wzieła papiery i po tygodniu czy jakos tak dostajesz zaswiadczenie. Nie było żadnego rzeczoznawcy. No i wpisałem niższą cenę na umowie. Cała kwota wyniosła mnie sporo sporo miej tylko jest ta niepewność czy sprawdzą to czy nie :)
W rękach maszyny jesteśmy tylko zabawką !
Damian_e30
Zaawansowany forumowicz

A miales silnik powyzej 2,0? Jak mozesz to napisz ile mniejwiecej normalnie mailes zaplacic tej akcyzy i ile auto bylo warte wedlug eurotaxu!?Ile napisales na umowie?
Moje niby okolo 27tys jest warte nie wiem czy oni tam patrza na to czy to m-pakiet czy nie!?

[ Dodano: 24 Czerwiec 2011, 14:07 ]
Tak sie zastanawiam czy da sie jakos ominac ta akcyze! Jak mieszkam w niemczech i auto zameldowane na mnie i chce je zarejestrowac w Pl. Moze dalo by sie jakos zrobic ze jako mienie przesiedlencze!?
Awatar użytkownika
Didik
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Didik »

To chyba zalezy gdzie bo u nas w Wodzisławiu nawet nie patrza na cene jaka sie wpisuje tylko wszystko biora z Eurotaxu (nie wiem jak jest z autami zdekomletowanymi)
Ale ta akcyza recykling to porazka jest przecież jesteśmy w "Wielkiej Unii"
[url=http://-lines.ru/][img]http://-lines.ru/rez/ab213120.gif[/img][/url]

Zestaw wahaczy BMW E39 + gałki kierownicze
Master Sport 420zł
Zestaw wahaczy BMW E46 + tuleje + gałki kierownicze
Master Sport 550zł
ODPOWIEDZ