[E36] 316i

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

na razie zmiany cały czas na dobre, oby tak dalej! :bmw:
Awatar użytkownika
Dadeck
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Dadeck »

Vadery! Marzenie milionów : D
Ogólnie super compact, w świetnym stanie, bosch z ccfl, wszystko SUPER tylko mi (prywatnie - takie zboczenie) nie podoba się ta 'gruba kierownica M - wolę tą klasyczną chudą trójramienną : P aczkolwiek to oczywiście kwestia gustu i nie dyskutujemy nawet na ten temat ;D
Jak bedziesz jutro na Podbeskidziu to musze koniecznie w tych vaderach zasiąść :lol:

Jak widać nie trzeba walić pełnego ospojlerowania :m: technik dookoła żeby nawet compact był piękniejszy. Wystarczy mieć pojęcie :bmw: Pozdro!
Obrazek
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Vader piękna rzecz, a co z tyłem?
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Awatar użytkownika
Sławek
Maniak forumowy

Post autor: Sławek »

prawie wszystko na plus, prawie bo mi osobiście ringi w e36 się nie podobają ;)
Awatar użytkownika
Sabretooth
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Sabretooth »

Dzięki za komentarze.
Więc tak:
Dadeck- niestety ale nie będzie mnie na zlocie, a kierownica akurat właśnie taka mi się podoba - ale wiadomo - o gustach się nie rozmawia :wink:

Marcin - tyłu nie ruszam (nie wymieniam kanapy). Generalnie cały środek będzie obszyty skórą (ale nie wiem kiedy - jak się nie ma miedzi to się na d**ie siedzi :razz: )

Maroko - mnie akurat pasują żółte ringi w mojej Chupacabrze (białe były kijowe - notabene jakby ktoś chciał to mam komplet białych ccfl do sprzedania).

Powoli compact zaczyna się zmieniać. O to mi chodziło. Wiadomo- w miarę możliwości będą wprowadzane zmiany :cool:
Awatar użytkownika
wbs
Maniak forumowy

Post autor: wbs »

Powoli się zmienia? Pięknie się zmienia :) Powodzenia w modach.

P.S. Dzięki za fotele i transport ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Sabretooth
Zaawansowany forumowicz

No problem - daleko nie miałem, a przynajmniej nie zdążyły się zbytnio zakurzyć :wink:

[ Dodano: 6 Październik 2011, 21:19 ]
Trochę wody w Wiśle upłynęło od mojego ostatniego posta w tym temacie ale teraz nadszedł czas na mały "apdejt" :cool:

szyby przyciemniałem już dawno temu ale jakoś tak wyszło, że nie zrobiłem wtedy żadnego zdjęcia. Przed IV zlotem BTS'u zrobiłem taką oto fote:
Obrazek

Jak wyglądają chromowane ramki na zegary każdy wie, więc dodam tylko fotki po przemalowaniu. W realu wygląda to owiele lepiej:
Obrazek

Obrazek

Chciałem być oryginalny i dlatego wybrałem perłową czerwień z palety mazdy (MYCA RED kod lak. 27A :razz: ), pozatym pasuje mi to do koncepcji.

A tutaj jeszcze wczorajsza paczuszka:
Obrazek

Ciekawe kto zgadnie co jest w środku? :wink:
Mała podpowiedź: tak, są tam felgi z oponami, teraz spróbujcie wykminić jakie :razz: ...
Odpowiedź poznacie jutro ok. godz. 20:00 :mrgreen:

Jako ciekawostkę dodam, że opony były niezłą ciekawostką:
przód: 205/50 (obie)
tył lewy: 215/40
tył prawy: 225/45
każda opona inna: inny bieżnik, inny producent, inne zużycie :593:

Dzisiaj doszło jeszcze tylne zawieszenie na tarczach (nie miałem czasu zrobić zdjęcia). Jeszcze tylko amorki i poliuretany + nowe tarcze i klocki i można montować ale to już raczej na wiosnę...

[ Dodano: 7 Październik 2011, 20:09 ]
A więc pora na rozwiązanie zagadki:

Obrazek

Rozmiar: 17''
szerokość:
Przód: 7,5''
Tył: 8,5"
Rant polerowany na lustro
Tak felgi wyglądały jeszcze wczoraj :razz: ... Trafiły do lakiernika (jedna była o wiele bardziej obita od reszty i strasznie to raziło, a jak już robić, to porządnie i po całości :cool: ) i teraz zacznie się "magia"- jak je odbiorę to umieszczę tutaj stosowne zdjęcia.
Awatar użytkownika
wbs
Maniak forumowy

Saber modzi, a nikt nawet nie wie. Na trzeciej stronie goscia znalazlem.

Idzisz do przodu saber. Felgi piekny zakup. Jeszcze jak beda odrestarowane. Dobrze, ze ciagle sie cos dzieje. Dla mnie przyciemnione szyby w e36 to nieporozmienie. Jak juz to wszystkie bardzo delikatnie i przede wszystki jednakowo tyl przodem. Wpadasz na spoty czasem? Dobra robota kolego.
Obrazek
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

No ładnie się to wszystko prezentuje, mi osobiście w ogóle nie podchodzą ramki na zegary ale reszta na ++ Co następne? :bmw:
Awatar użytkownika
wbs
Maniak forumowy

Pewnie zawias, bedzie gruby compact.
Obrazek
Awatar użytkownika
Turbo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Turbo »

Motorsportyy :DD podobaja mi sie ale nie ma w koncepcji 10" :( wiec do mojego kicha :/
mnie te ramki troche nie ten tego ale kazdy robi pod siebie wiec spoko :twisted:
fajnie modzisz powodzenia w dalszych modach :bmw: :bmw:
Obrazek
Niebezpiecznie to jest wsadzać kutasa do turbiny na odpalonym silniku.
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

Zakupy bardzo dobre :bmw: Felga dobra reszta też... Co do czerwonych ramek to obecnie mi to nie podchodzi :neutral: Ale zobaczymy co będzie dalej.
Obrazek
Awatar użytkownika
wbs
Maniak forumowy

Ringi czerwone nie sa zle. Jak zasiadlem za kiera to wygladly calkiem inaczej - fajnie. Saber chce zrobic srodek czerwono-czarny wiec wszystko ladnie zagra.
Obrazek
Awatar użytkownika
Sabretooth
Zaawansowany forumowicz

wbs pisze:Pewnie zawias, bedzie gruby compact.
Ding! Punkt dla Ciebie :wink: . Mam już w garażu części do przerobienia tyłu na tarcze. Jeszcze tylko amory i sprężyny (i może wymienię od razu wszystkie gumy na poliuretany- a co :cool: ) i można działać...
Ale na razie stop. W listopadzie autko trafia na konserwację profili zamkniętych- nie rdzewieje i chcę aby tak zostało :mrgreen:

A na spoty niestety nie miałem jak wpadać, wiadomo- życie nie zawsze idzie po naszej myśli :neutral: .

Jak zawsze powoli ale do przodu :wink:

A co do szyb- cóż chciałem walnąć wszyskie na ciemno ale niestety kontrole nie są mi na rękę, a z dowodem też nie mam się ochoty specjalnie bawić.
Pozatym wiadomo- o gustach się nie dyskutuje :razz: Mnie tam pasuje.

Z tego wszystkiego zapomniałem dodać, że listwy boczne z M-Packa też już leżą jakiś czas- mea culpa :razz: ...
Awatar użytkownika
wbs
Maniak forumowy

Saber! Ja pamietam co mi mowiles kiedys, ze Ty w aucie duzo robic nie bedziesz tylko srodek ewentualnie fajny, a tu prosze. Vadery, kola, do ktorych potrzeba gleby, a wieci gleba, listwy i wiele innych. Dobra robota.
Obrazek
ODPOWIEDZ