[E36] spszecik u raflika

Problemy, porady oraz projekty sprzętu car-audio, PC-car.
Porady związane z alarmami, nawigacją i T V w samochodzie.
rapanu

Post autor: rapanu »

z pszodu to dobre pytanie sa to glosniki ktore jakas firma wykonala pod alpharda ale niejest to czysty alphard niesa super niewiem jakie ale napewno niesa slabe i niegraja najgorzej oczywiscie jak na swoja cene a oco ci chodzi kocik z tymi glosnikami z tylu? ja tam nieco pszerobilem dlatego chwilowo mieszkaja tam alpinki sxs 1757 mam namysli w polce bo w bagarzniku widziales sam
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

rapanu nie warto pakowac nic na tyl zeby sceny z przodu nie zepsuc. Sam mialem podobne podejscie d twojego i teraz jedynie sciszylem te tylne glosniki tak zeby tylko troche z tylu na tylnym siedzeniu bylo slychac zeby nie psuc sceny z przodu ;)
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
kocik

Post autor: kocik »

dokladnie. Jezeli chodzi o te glosniki to jezeli wsadziles w drzwi prdzednie 4 sztuki wooferow to odloncz te tylne glosnik :twisted: a zobaczysz jaki jest efekt tym bardziej ze masz alpine z regulacja opuznienia :wink:
rapanu

chm wsumie co mi idzie sprobowac ja faktycznie mam te tylnie glosniczki sciszone zeby tylko jadacy z tylu mieli troche wokalu w uszach a alpinka ma korekcie opuznienia tylko czy ktos z was zglebial tajemnice tego jak to dokladnie dziala?instrukcia troche niejasno to opisuje ja skolei porobilem wszystkie obliczenia i dostosowalem sie do niej tylko troche motam sie z bas fokus.dostalem juz cenik vibe i mysle ze moze jednego do zabawy sobie kupie mieliscie juz moze cos s seri space w rekach?jestem ciekaw czy bylby wart swojej ceny
kocik

Korekcja czasowa- sciagnij sobie plytke z pascc.... na stronie sa utwory i masz pelne pole do popisu jak zacniesz krecic w korekcie czasowej to napewno zauwazysz ruznice (do ktorego szybciej dociera sygnal albo na odwrut) pobaw sie :lol:

SPACE do tego potrzebujesz nowy piec tego co masz to zapomnij :D
rapanu

jak krece to ruznice i na normalnej muzie zlychac a co do pieca to to dasie zalatwic ale zanim wywale dosc troche kasy na ten glosniczek to chcialbym wiedziec czy moze ktos z was go sluchal i jak to gra?a ta plytke to moze macie jakiegos linka?pozdrawiam
kocik

wejc na strone PASCCAlA ..... tom masz w dziale donwald... a co do space to slyszalem ale model II i robi lomot niesamowity ale potrzebuje 1000rms miniumum i skrzynie jak sie niemyle 150l
rapanu

no to niezle ale jesli faktycznie potrzebuje takiej skrzyni to raczej odpuszcze bo w miejsce kola tyle niewejdzie ale mam juz odpowiedz gdzie moge dostac te glosniczki ia tak sie sklada ze znam i sklepik i sprzedawce a napewno wie co sprzedaje bo za car audio ma pare pucharkow tak ze musze zlozyc mu wizyte.zobaczymy co i jak bedzie
rapanu

nareszcie jakas zmiana w moim autku posluchalem waszej rady i narazie sciszylem calkowicei tylne glosniczki a teraz biore sie za wygluszenie drzwi wreszcie dotarly maty VIBROPLAST M1 czas sprawdzic czy cos daja i czy warto bylo wydac troche grosza

Dodane po 9 godzinach 56 minutach:

operacia wygluszania zakonczona powodzeniem choc narazie wygluszylem tylko drzwi przednie to jednak warto bylo nareszcie troche mniej drgan ale musze jeszce dokupic z 2 paczki mat no i jest pszymiarka do nowego woferka moze cos z fokala?
kocik

rapanu pisze:nareszcie jakas zmiana w moim autku posluchalem waszej rady i narazie sciszylem calkowicei tylne glosniczki a teraz biore sie za wygluszenie drzwi wreszcie dotarly maty VIBROPLAST M1 czas sprawdzic czy cos daja i czy warto bylo wydac troche grosza

Dodane po 9 godzinach 56 minutach:

operacia wygluszania zakonczona powodzeniem choc narazie wygluszylem tylko drzwi przednie to jednak warto bylo nareszcie troche mniej drgan ale musze jeszce dokupic z 2 paczki mat no i jest pszymiarka do nowego woferka moze cos z fokala?

nono jab bedzie focal to bedzie milo i ciekawie
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

ja focala nie slyszalem jeszcze, ale zle o nim nie slyszalem ;) Moze go przetestuj i nam zdasz relacje :D
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

Post autor: franz3xxi »

a no :D ja tez nie slyszalem jeszcze fokala ale slyszalem ze ladnie gra :D
Obrazek
rapanu

chejo ja z fokalem mialem juz do czynienia ale w glosnikach do,owych i napewno wiedza co buduja a wpadlem na niego tak przypatkiem,wiem juz co potrafi vibe ale pod niego musialbym kupic wiekszy wzmacniaczek a az tyle kaski niemam no i skrzynke potrzebuje dosc taka ja skolei chce wykorzystac ta co mam pod pionka a ona ma akurat 47 liteow.no i narazie zostanie wzmacniacz ten co jest,skolei w sklepiku w ktorym kupowalem maty mieli glosniczki calkiem fajne i byl tam tez focal a jak zerknolem sobie na jego parametry to wydaje mi sie ze jakos go wkomponuje nadaje sie do tego typu skrzyni ma 300w nominalnej i to co dlamnie jest wazne 94db spl cena jest porownywalna bo jest o 1 zeta tanszy od viba.zanim jednak trafi on domni to zasiegne rady wlasciciela sklepiku ma tam szafke pucharow wiec mysle ze wie co robi a przy zakupie u niego sluzy pomoca no i mam nadzieje ze pomoze mi dobrac jakies lepsze 16 do drzwi jak cos sie zmieni zamieszcze foty i napisze co i jak,pozdrowionka
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

a ile ten vibe kosztuje w tym sklepie??
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

Post autor: franz3xxi »

no wlasnie :) tez jestem ciekaw! :D
Obrazek
ODPOWIEDZ