Witam moja bunia sie grzeje:(Otoz est tak nie kopci nie ma plynu w oleju i i ani oleju w plynie chodzi normalnie normalnie zapala nie kopci.Zapalam samochod temperatura trzyma pion i sie gotuje. plynu nie ubywa termostat na 100% dobry.Prawy gorny waz goracy nie twardy lewy letniawy wedlug mnie walnieta pompa co o tym myslicie:/??Prosze o pomoc.Pozdrawiam
Pompa sprawdzona jest dobra nie przytarta nie ulamana metalowy wirnik.Lecz mam problem z chlodnicaMam wytanie wyciaglem pompe jest dobra niestety.Wyciaglem chlodnice i jak trzymam ja w rekach wlewam wody do zbiorniczka to powinna wyleciec druga strona prawda??To znaczy po przeciwnej stronie.I jeszcze jedno jak wypne lewy waz ten jak sie patrzy od przodu auta od chlodnicy to nic nie leci lub tylko kapie powinno tak byc??
Jestem z okolic chorzowa nie chce ktos mi pomoc??
E36 320i grzeje sie
chłodnica powinna być drożna jeżeli masz odkrecone wszystkie węże to nie ma tam żadnego podciśnienia w tym momencie plyn powinien swobodnie wypływać .masz zatkaną chłodnicę czasami pomaga przedmuchiwanie powietrzem pod ciśnieniem ale to może być zabieg tymczasowy proponuję wymianę ja wymieniałem latem 2011r na chłodnicę firmy beru czyli oryginalna do bmw koszt w silesia był o ile dobrze pamiętam 350zł
tam nic więcej nie ma albo pompa albo termostat albo chłodnica jazeli na pewno termostat jest ok i pompa też to nic innego nie może być ale sprawdz termostat bo jak nie będzie się otwierał to chłodnica nie będzie ciepła i nie będzie obiegu tzw.dużego dla pewności możesz go wywalić i zobaczysz czy się bedzie grzał.
-
- Zaawansowany forumowicz
pompe mozna latwo sprawdzic bo powinno caly czas leciec w zbiorniczku wyrownawczym ta woda przy dodaniu gazu.
Zeby sprawdzic chlodnice to powinenes wypiac waz od strony termostatu(lewy dolny waz chlodnicy) i tam nalewac wody do weza oczywiscie waz od dolu odkrecony(od dolu zbiorniczka wyrownawczego) jak juz nalejesz do pelna to tam powinno wylatywac od dolu. Chlodnice tez nie jest latwo zapchac.
Lepiej wymien termostat(jesli z lewego weza kapie albo nic nie leci) bo pewnie masz caly czas w wersji otwartej tylo na maly obieg a wiadomo ze w malym obiegu chlodzenie jest tylko na wezach i na plastikowym zbiorniczku bo woda nie przeplywa przez cala chlodnice. Wymienic termostat to godzinka roboty z odpowietrzaniem. Obstawiam ze to jest przyczyna a chlodnica jest sprawna.
Zeby sprawdzic chlodnice to powinenes wypiac waz od strony termostatu(lewy dolny waz chlodnicy) i tam nalewac wody do weza oczywiscie waz od dolu odkrecony(od dolu zbiorniczka wyrownawczego) jak juz nalejesz do pelna to tam powinno wylatywac od dolu. Chlodnice tez nie jest latwo zapchac.
Lepiej wymien termostat(jesli z lewego weza kapie albo nic nie leci) bo pewnie masz caly czas w wersji otwartej tylo na maly obieg a wiadomo ze w malym obiegu chlodzenie jest tylko na wezach i na plastikowym zbiorniczku bo woda nie przeplywa przez cala chlodnice. Wymienic termostat to godzinka roboty z odpowietrzaniem. Obstawiam ze to jest przyczyna a chlodnica jest sprawna.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
- PORA�AJ�CE