Dołączamy do przeciwu cena paliw jak wiekszosc miast ?
nie no ja tylko lacham wczoraj w zet niekryty krytyk wypowiadał się na temat tych akcji ja jestem jak najbardziej za tym dziś na Statoil w Wodzisławiu obok Kauflandu też już chyba był strajk bo wszystkie dystrybutory zastawiły TIRy zostawiając tylko dystrybutor z gazu i jeden z brzegu do paliwa tak wszystko tiramy zajęte a typy jakby nigdy nic siedzieli w ciężarówkach
dzisiaj po drodze napotkałem kolumnę samochodów z kartkami przeciwko ceną paliw, sam dołączyłem się i zatankowałem za 1,19zł płacąc nominałem 5zł... Według mnie to jest troszkę bez sensu, ale może jakoś minimalnie "pokaże", że obywatele nie śpią i z czasem może się to przerodzić w coś więcej. Lepiej zatamować ruch na ul. Wiejskiej w W-wie.., a raczej wyjazdy z parkingów
tak tylko zablokowanie ulicy wiejskiej moze skonczyc sie mandatem i innymi problemami.
Nie ma co sie oszukiwac.
A tak podczas blokowania stacji itp., Policja nie ma do czego sie doczepic
Dzisiaj dzwonil do mnie ziomek z Zor, jego ojciec jechal gdzies tam to na autostradzie spotkal sie wlasnie z tym ze chlopaki jechali 45 km/h.
A kolega jechal gdzies miastami i dolaczyl sie do kolumny aut tamujacych ruch, i Policja ich zatrzymywala. Nie mieli sie do czego przyczepic to puszczali dalej.
a tak dzisiaj byla na trasie Gliwice - Katowice
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... XEtVP_LY0I
Pozdro
Nie ma co sie oszukiwac.
A tak podczas blokowania stacji itp., Policja nie ma do czego sie doczepic
Dzisiaj dzwonil do mnie ziomek z Zor, jego ojciec jechal gdzies tam to na autostradzie spotkal sie wlasnie z tym ze chlopaki jechali 45 km/h.
A kolega jechal gdzies miastami i dolaczyl sie do kolumny aut tamujacych ruch, i Policja ich zatrzymywala. Nie mieli sie do czego przyczepic to puszczali dalej.
a tak dzisiaj byla na trasie Gliwice - Katowice
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... XEtVP_LY0I
Pozdro
Cała, prawie cała Polska protestowała, jedni ciałem inni duchem...
Ci pierwsi zatankowali pod korek bojąc się żeby auto nie zgasło
stojąc w korku, gdzieś na mieście czy tocząc się "czterdziestką" po autostradzie
Stacje benzynowe dzięki tej akcji odnotowały pod koniec tygodnia
zwiększone o kilkadziesiąt procent zainteresowanie paliwem, i co?
Znowu nam wyszło nie tak jak chcieliśmy
Póki co nie ma widoku na to żeby ceny spadły, koncerny i Rząd dzięki protestowi
zarobiły więcej, a nam raczej pozostanie niesmak
Jedynym chyba rozwiązaniem na te problemy to będzie sprawdzony od wieków sposób
w naszym kraju:
-kosy, kamienie, transparenty, płonące opony, petardy i protest
w stolicy w oparach gryzącego gazu i towarzyszących im armatek wodnych
Bo jak widać cywilizowane akcje i protesty jeszcze niestety nic nie dają.
Ci pierwsi zatankowali pod korek bojąc się żeby auto nie zgasło
stojąc w korku, gdzieś na mieście czy tocząc się "czterdziestką" po autostradzie
Stacje benzynowe dzięki tej akcji odnotowały pod koniec tygodnia
zwiększone o kilkadziesiąt procent zainteresowanie paliwem, i co?
Znowu nam wyszło nie tak jak chcieliśmy
Póki co nie ma widoku na to żeby ceny spadły, koncerny i Rząd dzięki protestowi
zarobiły więcej, a nam raczej pozostanie niesmak
Jedynym chyba rozwiązaniem na te problemy to będzie sprawdzony od wieków sposób
w naszym kraju:
-kosy, kamienie, transparenty, płonące opony, petardy i protest
w stolicy w oparach gryzącego gazu i towarzyszących im armatek wodnych
Bo jak widać cywilizowane akcje i protesty jeszcze niestety nic nie dają.
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
za drogo? nie tankować to nie my tankujemy dla stacji to stacje oferują paliwo dla nas
każdego boli i mnie też jak się leje za prawie 6zł, ale nie ma co marzyć o tym, że na świecie zostaną odkryte nowe ogromne złoża, a rządy zechcą obniżyć podatki...
jest drogo, będzie drożej i jeśli chcemy jeździć musimy płacić. Rozwiązaniem może być jakaś alternatywna energia ale na razie różnego rodzaju hybrydy czy wodorowe wynalazki są drogie i nie w naszym zasięgu.
a takie protesty to jedynie mogą wywołać śmiech na posiedzeniu rady ministrów
Będą wybory to pewnie usłyszymy piękne obietnice że paliwo będzie po 3zł
p.s. najlepiej szukać szefa który daje służbowe auto
każdego boli i mnie też jak się leje za prawie 6zł, ale nie ma co marzyć o tym, że na świecie zostaną odkryte nowe ogromne złoża, a rządy zechcą obniżyć podatki...
jest drogo, będzie drożej i jeśli chcemy jeździć musimy płacić. Rozwiązaniem może być jakaś alternatywna energia ale na razie różnego rodzaju hybrydy czy wodorowe wynalazki są drogie i nie w naszym zasięgu.
Będą wybory to pewnie usłyszymy piękne obietnice że paliwo będzie po 3zł
p.s. najlepiej szukać szefa który daje służbowe auto
Nie pomyślałeś o tym , że na zachodzie śmieją się z nas ciągle i jeszcze znowu bedą mieć kolejny pretekst. Dla polskiego rządu to jest wstyd , a co dopiero w Brukseli mysla. Może cen nie obniżą ponizej 5 zł ,ale znowu na zachodzie już gadają ,że takie cyrki się tu dzieją ,ze ludzie autami stajkują .... Tak jak to było we Włoszech .
Dziś tankowałem 3 groszy tañsze paliwo niż tydzieñ temu ropa 10 gr. potaniała na Crabie .
Co do służbowego auto to masz racje najlepszy sposób Sluzbowe paliwo sluzbowe auto
- Dadeck
- Zaawansowany forumowicz
W wakacje chyba był moment kiedy uruchomili jakieś tam rezerwy ropy i faktycznie, poszło w dół chyba nawet o 20-25 gr.
Ogólnie średnio mi się chce wierzyć że za 20 lat wacha się skoñczy (choć może - nie wykluczam) ale coś się musi wkoñcu stać bo tak dłużej być nie może ; )
Niemcy nam samochody dali a rodacy jeździć nam nie dadzą ?
Tak czy siak, w następnych wyborach zagłosuje na jakiegoś innego poprañca, może Korwina? To trochę utopia ale Donald jest takim samym hipokrytą jak Kaczor.
Ogólnie średnio mi się chce wierzyć że za 20 lat wacha się skoñczy (choć może - nie wykluczam) ale coś się musi wkoñcu stać bo tak dłużej być nie może ; )
Niemcy nam samochody dali a rodacy jeździć nam nie dadzą ?
Tak czy siak, w następnych wyborach zagłosuje na jakiegoś innego poprañca, może Korwina? To trochę utopia ale Donald jest takim samym hipokrytą jak Kaczor.