Silnik BMW M21D24 - porady opinie ?

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Kamilbc
Zaawansowany forumowicz

Silnik BMW M21D24 - porady opinie ?

Post autor: Kamilbc »

mam do kupienia za kilka złotych cala 5tke z takim właśnie silnikiem 2,4 td, miał juz ktoś z tym do czynienia ? ile wytrzymuja przebiegu, na co zwrocic uwage ? kazda informacja bedzie cenna bo nie bardzo sie znam na ropniakach takze wszystko mi sie przyda :) pozdrawiam
Czorny
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: Czorny »

miałem ten silnik w e34 i powiem że jest lepszy 100 razy od tds-a,nawet niezle sie to kula przy tych 115kM,jedyny problem jaki z nim miałem to obciekające wtryski ale opanowałem to,zresztą poszła do Pabla a oni nią robili coś ok 1000 kilometrów tygodniowo i było ok.Spalanie ok 8,5l przy normalnej jezdzie :bmw:
Kamilbc
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Kamilbc »

W tej własnie cieknie z pompy ale to sie tam zrobi, wazne ze auto perfekcyjna buda dlatego go tylko biore :) dzieki i pozdro
Awatar użytkownika
PiotrekE34
Małopiszący

Post autor: PiotrekE34 »

Ja tak samo sprzedałem w tamtym tyg. e34 2.4 TD tylko też problem był z wtryskiem ale tak to igła i przez lato na laczach 255 paliła 7 :) polecam :bmw:
Awatar użytkownika
Pablo
Maniak forumowy

Post autor: Pablo »

Takze polecam ten silnik mam sztuke od czornego jak wyzej pisał i nawalilem nia w ciagu pol roku wiecej kilometrow niz niejedna osoba na forum przez cały rok i powiem szczerze ze nigdy mnie to auto nei zawiodlo na biezaco wymiana oleju filtrow itp i autko smiga bez zajakniecia. Nawet mrozy -20 jej nie przeszkadzaja zagrzeje swiece raz zakreci i slychac słynne "kle kle kle " :D
:)
ODPOWIEDZ