[E30] Pomocy! dziwny problem z E30.Falowanie obrotów itd...

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Wojtoo
Małopiszący

[E30] Pomocy! dziwny problem z E30.Falowanie obrotów itd...

Post autor: Wojtoo »

Witam.Mam ogromny problem z moim E30,otóż gdy odpalam jak jest zimny to pracuje fajnie,ale obroty ma wysokie ponad 1200,natomiast jak się troche pojezdzi i zgasi silnik to przy odpaleniu chodzi jakby nie palił na wszystkie gary,trzęsie silnikiem,obroty wariują i spadają do 500.Nie reaguje na gaz i nie chce jechać.Dopiero po potrzymaniu jej na wyższych obrotach zaczyna w miare normalnie pracować,przy czym obroty mimo ustawienia trzyma na poziomie 800 - 1200 i tak falują od czasu do czasu.Odpinałem przepływke i raz gaśnie,a raz chodzi bardzo nierówno i faluje.Dodam,ze wymieniłem kable,świece,palec i kopułke,filtry,płyny,olej,wtryski po regeneracji i wiele innych,a samochód nadal nie pracuje tak jak powinien.Czy przyczyną może być przepływka?czy może czujniki temperatury?Prosiłbym o pomoc w tej sprawie,ponieważ ten problem spędza mi sen z powiek,nie pojawiam się z spotach i ogólnie do bani..Pozdrawiam Wojtoo.
Awatar użytkownika
Pablo
Maniak forumowy

Post autor: Pablo »

przedewszystkim napisz jaki masz silnik i sprawdz wszystkie weze itd czy sa szczelne bo moze gdzies łapac lewe powietrze
:)
Wojtoo
Małopiszący

Silnik 1.8i M40.Sprawdziłem i podokręcałem opaski,dolot i wszystkie węże.Wygląda na to,że są szczelne.
Awatar użytkownika
waski
Zaawansowany forumowicz

Post autor: waski »

sprawdź korkowca potem podmień przepływke
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30
www.facebook.com/E30RedLove
masz czerwone e30 pisz z chęcią wrzucę twoje zdjęcia
Wojtoo
Małopiszący

Krokowiec jest sprawdzony i działa tak jak powinien.Kurcze tylko nie mam jak sprawdzić przepływki,wygląda na to,ze czekają mnie zakupy :mrgreen: .Jak sprawdze to dam znać.Pzdr!
ODPOWIEDZ