[E36] cabrio by Smyru
a wiec czas na mały update
Fotorelacja z soboty 18.02- wymiana głośników przednich na Hertz ESK 130.4
Na początek drzwi Nie korzystałem z obudów dołączonych do zestawu- tweetery zamontowałem w ori obudowę - stare wymontowaliśmy i włożyliśmy nowe
Dalej to już tylko wyjąć stare głośniki i włożyć nowe- kable sprawdzaliśmy, były ok- tylko porobiliśmy nowe końcówki i gotowe
W tym tygodniu były wymieniane paski i co się okazało- alternator należy oddać do regeneracji- łożyska w nim to po prostu masakra..
A więc zostały wymienione:
- paski
- rolki napinające
- rolka prowadząca
No i regeneracja alternatora
A w domu sobie leży i czeka na montaż jeszcze:
OBC
i dokładka zderzaka
Fotorelacja z soboty 18.02- wymiana głośników przednich na Hertz ESK 130.4
Na początek drzwi Nie korzystałem z obudów dołączonych do zestawu- tweetery zamontowałem w ori obudowę - stare wymontowaliśmy i włożyliśmy nowe
Dalej to już tylko wyjąć stare głośniki i włożyć nowe- kable sprawdzaliśmy, były ok- tylko porobiliśmy nowe końcówki i gotowe
W tym tygodniu były wymieniane paski i co się okazało- alternator należy oddać do regeneracji- łożyska w nim to po prostu masakra..
A więc zostały wymienione:
- paski
- rolki napinające
- rolka prowadząca
No i regeneracja alternatora
A w domu sobie leży i czeka na montaż jeszcze:
OBC
i dokładka zderzaka
Ostatnio zmieniony 2012-03-11, 12:36 przez smyru, łącznie zmieniany 2 razy.
Dokładnie! Jak już pisałem w pierwszym poście- chce na nowo obszyć mieszek i podłokietnik.. i chce właśnie na czarno obszyć:)
OK jutro zrobię foto
OK jutro zrobię foto
Ostatnio zmieniony 2012-03-11, 12:39 przez smyru, łącznie zmieniany 1 raz.
Powoli.. powoli idziemy do przodu
W końcu wpadły felgi.. zima się kończy, a ja zimówki wkładam
Dzisiaj byłem odebrać felgi, założyć opony i na auto
Oponki:
Felgi:
Gotowe
Jutro zrobię foto jak leżą na aucie.. dzisiaj już się zrobiło ciemno więc nie zdążyłem
Hokeja też dzisiaj nie dałem rady przykręcić- mam trochę ograniczony czas bo w domu jestem tylko na weekendy, a tak od poniedziałku do piątku jestem w pracy...
W tygodniu przyszła do mnie jeszcze taka paczka:
więc w najbliższym czasie podłącze razem z OBC
Przy okazji- wie ktoś jak dokładnie i gdzie podłączyć ten sterownik?? PDC pochodzi z compact'a
W końcu wpadły felgi.. zima się kończy, a ja zimówki wkładam
Dzisiaj byłem odebrać felgi, założyć opony i na auto
Oponki:
Felgi:
Gotowe
Jutro zrobię foto jak leżą na aucie.. dzisiaj już się zrobiło ciemno więc nie zdążyłem
Hokeja też dzisiaj nie dałem rady przykręcić- mam trochę ograniczony czas bo w domu jestem tylko na weekendy, a tak od poniedziałku do piątku jestem w pracy...
W tygodniu przyszła do mnie jeszcze taka paczka:
więc w najbliższym czasie podłącze razem z OBC
Przy okazji- wie ktoś jak dokładnie i gdzie podłączyć ten sterownik?? PDC pochodzi z compact'a
PDC w cabrio zeby bylo ori to musisz silniki z dachu powyjmowac Ja to wlozylem za obicie i nie widac bo nie chcialo mi sie tego wyciagac. Jesli nie masz OBC to pewnie i nie masz glosnika pod nogami. Ja sie tam wpialem i tam mi to sygnalizuje. Kumpel wkladal z osobnym glosnikiem w bagazniku i cos mu tam nie gralo.
Ogolnie to trzeba wykorzystac kable z lampy i i ten do glosnika.
a wiec tak:
Zolta kostka to czujniki,a czarna ma 7 kabli:
- niebiesko-żółty - podlaczamy do lampy tylnej,obojetne ktorej do kabla niebiesko-zoltego
- niebiesko-szary - podlaczamy do gonga nad nogami gniazdo T4
- biało-żółty/biało-fioletowy - zlacze diagnostyczne,nie podlaczamy zaizolowac
- 2 brązowe - masa,obydwa podlaczamy do jakiegos brazowego ( jest w wiazce od lamp )
- zielono-jakis - podlaczamy do tego co pozycje numer 1 czyli do niebiesko-zoltego..
Ogolnie to trzeba wykorzystac kable z lampy i i ten do glosnika.
a wiec tak:
Zolta kostka to czujniki,a czarna ma 7 kabli:
- niebiesko-żółty - podlaczamy do lampy tylnej,obojetne ktorej do kabla niebiesko-zoltego
- niebiesko-szary - podlaczamy do gonga nad nogami gniazdo T4
- biało-żółty/biało-fioletowy - zlacze diagnostyczne,nie podlaczamy zaizolowac
- 2 brązowe - masa,obydwa podlaczamy do jakiegos brazowego ( jest w wiazce od lamp )
- zielono-jakis - podlaczamy do tego co pozycje numer 1 czyli do niebiesko-zoltego..
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
- PORA�AJ�CE