Jakie opony na felgi stylking 68

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Jakie opony na felgi stylking 68

Post autor: Moloch »

Panowie mam problem mam felgi styling 68. i Tak na tyle 225/45/17 jakie felgi muszę wrzócić na przód żebt abs ani asc nie szalało? jakieś 215 albo 205 tylko nie wiem jaki profil możecie doradzić? przednie felgi 7,5 cala tylnie 8,5
Mariuszo86
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: Mariuszo86 »

kolego myśle że problem to nie felga ani szerokośc opony lecz jej profil. szerokość możesz mieć tył 225 a przód 205 (pompa wspomagania mniej się meczy ma lżej) problem to profil ja bym dał na przód 215/50/17 na przód wiadomo silnik jest i przy nie równościach przód bardziej cierpi więc ja bym już niczego nie szukał ale mogę się mylić :D
" .... i spojrzał Pan na pracę naszą i był zadowolony, spytał o nasze zarobki - usiadł i zapłakał.. "
Obrazek
Awatar użytkownika
Honik
Maniak forumowy

Post autor: Honik »

215/50/17 .... hahahahah

Taki baloniasty profil to do traktora sobie zakladaj :P
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Człwieku Towaliłeś jak łysy grzywą o kant kuli, ja chce z opon zrobić delikatny ładny nacią a ty mi tu z kołami jak do traktora wyjeżdżasz 50 to ja na zimówkach mam :mrgreen:

ale wracająć do tematu jesli felgi są 7,5 i 8,5 więc jak na tyle jest 225/45 to czy zakładając 215/45 wszystko spasi?

Ps. Fele naturalnie będę zmieniał te są tymczasowe dlatego z racji że 225 mam za darmo chcę się do nich dostosować
Mariuszo86
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

szerokość opony nie gra roli tylko by CI sie mieściła w nadkolu :D ABS ASC nie będzie wariowało. wiesz koła od traktora toja mogę Ci podać. Mnie osobiście zależy na komforcie i wygodzie oraz dbanie o zawieche ja letnie mam 225/50/16 i jak dla mnie idealne miałem 225/45/17 i po kilku miesiącach wyje... je zawiecha cierpiała i czułem się jak bym jechał taczka na metalowych obręczach takie koła to nie na polskie drogi wybacz kolego ale to moje zdanie i go nie zmienie jak jakość dróg w PL się zmieni to i ja zmienię koła :D
" .... i spojrzał Pan na pracę naszą i był zadowolony, spytał o nasze zarobki - usiadł i zapłakał.. "
Obrazek
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

ja na tych felgach miałem 195/40 a tył 225/40
Felga wystaje 1mm poza oponę i jest OK jeśli chcesz to delikatnie naciągnąć.

MARIUSZO86, w większości przypadków nie chodzi o to aby jechać komfortowo po naszych drogach na olbrzymim balonie :DDD
Wygląd się liczy, może trzepać, terkotać i walić po dziurach, ale auto ma wyglądać ładnie ;)
Wiem, że zdania nie zmienisz, ale my swojego gustu również ;)
Felga ma być duża i możliwie na niskim profilu!!!
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mariuszo86
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

zgadzam się że wygląda bajecznie na niskim i szerokim bucie ale tak jak pisałem miałem 225/45/17 i zmieniłem na 225/50/16 i jakiś straszny balon to nie jest a jest to kompromis pomiędzy wyglądem a komfortem :D ja sobie bardziej cenie komfort niż telepanie i churgotanie hehe :kolebka: co do gustów owszem każdy swoje i każdemuco inne się podoba też walał bym niższy profil ale wkur...a mnie to trzepanie i aż serce mnie boli jak w tedy zawiecha cierpi :D no ale nic w lipcu chce jechać po nowe auto min BMW E46 323i najlepiej 330 i będę szczęśliwy teraz mam diesla ale cena ON mnie wnerwia nie opłaca się i zobacze na jakich oponkach będzie :twisted:
Obrazek
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Wybrałem złoty środek :razz: Ani za nisko ani nie za balonowato na tył 225/45 a na przód 215/45 powinno być dobrze :razz: Balona nie będzie a konfort też będzie znośny w e36 na feldze 7,5 miałem 205/40 i tez się dało jeździć ale faktycznie zawiecha cierpiała na takich oponkach jak wczesniej wymieniłem będzie w sam raz
Mariuszo86
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

no kolego gratuluje wyboru. Zawiecha milej będzie pracowaćibędzie lepszy komfort a jak masz dobrej firmy opony to i tak będzie jak przyklejona do drogi zapodaj foto jak już będa założone oponki na felgi bo chciał bym zobaczyć jak wygląda.
Obrazek
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Jutro zapodam fotki, niestety jak się okazało w e36 felgi prezentowały się super jednak w e46 wyglądają nieco biednie więc dozbieram trochę grosza i wpadają 18' ale wrzucę fotki do mojej galerii jak wpadną dystanse :wink:
ODPOWIEDZ