[E39] Padło audio w mojej bumie
- Majk
- Zaawansowany forumowicz
[E39] Padło audio w mojej bumie
Jak w temacie. Padły głośniki w moim aucie. Zaczęło się dwa dni temu. Nagle przestały grać głośniki na tyle w półce i w drzwiach. Dzisiaj siadły głośniki z przodu w drzwiach, a na domiar tego padła żarówka ledowa w schowku i jak wyciągnąłem ori latarkę z gniazdka żarówka tylko błysła i pozamiatane. Żarówkę w schowku wymieniłem na zwykłą i świeci. Nie mam pojęcia co jest grane. Radio działa normalnie, climatronik też, podświetlenie też świeci a nieszczęsne głośniki nie dają znaku życia. Ma ktoś może pomysł co mogło się posypać ? Może to jakaś pierdoła, a nie chciał bym płacić elektrykowi za nic. Gdzie szukać przyczyny tego dziwnego zachowania ? Aaa dodam że bezpieczniki są całe nic nie wywaliło. Już mi ręce opadają dopiero co auto odebrane od mechaniora po 4 miesiącach a tu takie jaja
"Pod maską nic nie musi do siebie pasować kolorystycznie nie jeżdżę z nią otwartą. Było by to co najmniej nie praktyczne "
wyciągnij radio czy czasami nie wypadło coś z tyłu.. Może się gdzieś zwarcie na głośnikach robi? Zajrzyj także i do nich. Jeśli połączenia między radiem, a głośnikami (ewentualnie wzmacniaczem) są ok, mogła paść końcówka mocy, może być wiele innych, ciężki temat do rozwiązania poprzez forum. Masz tam wzmacniasz jakiś?
- Majk
- Zaawansowany forumowicz
Wzmachola nie mam żadnego. A w schowku wymieniłem żarówkę i normalnie teraz świeci. Nie wiem tylko co z latarką bo nie mam żarówki na podmianę. Normalnie jak nie urok to sraczka. Jutro wyciągnę radio i posprawdzam co tam się dzieje. Normalnie hokus pokus
"Pod maską nic nie musi do siebie pasować kolorystycznie nie jeżdżę z nią otwartą. Było by to co najmniej nie praktyczne "
Sprawdz na kostce do radia czy nie ma kombbinacji w kablach, jak cos bylo działane moga byc zle podlaczone glosniki tzn prawy tyl znajduje sie tam gdzie powienien grac np lewy tył ;p kazdy glosnik ma swoje korytko z ktorego pobiera swoja porcie pradu w systemie seround zas pomieszane gniazda powodoja zwarcie i tzw. uspienie wzmacniacza ktory musimy ponownie pobudzic z dobrze juz podpietymi glosnikami w innym wyp tak bedzie odcinac caly czas jak jej spasi kolejno glosniki ,choinka, ;d moge wytlumaczyc jak to sie robi na prv ;d ;p
BUNNY