nowy wozek by firu1
-
- Zaawansowany forumowicz
nowy wozek by firu1
no wiec tak e34 V8 poszlo na katowanie w zamian mam dupowoz codzienny e36 316i compact ...
e46 318i ktore znacie idzie pod mlotek wiec duzo zmian i planow...
tak wiec postanowilem uratowac malego brzydalka
1987 e30 325i sedan...
By firu1 at 2012-02-27
By firu1 at 2012-02-15
By firu1 at 2012-02-15
By firu1 at 2012-02-15
a tutaj serduszko brzydala M30B35 z e32 735i automat,silnik mial 106 tys. gdy byl wkladany....
By firu1 at 2012-02-15
tylko dlatego mam tego maluszka-zabawa przednia .... w planach nie duzo
-wymiana srodka kompletna,wszystko w czern i sport siodla
-fele ( oh ... z tym bedzie problem...)
-ogarniecie wgniotek
-zderzak do pomalowania na nowo
-halogenay juz sa tylko zamontowac
-chrom albo wymiana albo polerka
-lampy soczewki
-prawdopodobnie pakiet ale nie na sto procent ,chce trzymac ja w optymalnej nie pozornej formie....
bez redukcji z 5-ki porche boxer padl jak mucha na obwodnicy
e46 318i ktore znacie idzie pod mlotek wiec duzo zmian i planow...
tak wiec postanowilem uratowac malego brzydalka
1987 e30 325i sedan...
By firu1 at 2012-02-27
By firu1 at 2012-02-15
By firu1 at 2012-02-15
By firu1 at 2012-02-15
a tutaj serduszko brzydala M30B35 z e32 735i automat,silnik mial 106 tys. gdy byl wkladany....
By firu1 at 2012-02-15
tylko dlatego mam tego maluszka-zabawa przednia .... w planach nie duzo
-wymiana srodka kompletna,wszystko w czern i sport siodla
-fele ( oh ... z tym bedzie problem...)
-ogarniecie wgniotek
-zderzak do pomalowania na nowo
-halogenay juz sa tylko zamontowac
-chrom albo wymiana albo polerka
-lampy soczewki
-prawdopodobnie pakiet ale nie na sto procent ,chce trzymac ja w optymalnej nie pozornej formie....
bez redukcji z 5-ki porche boxer padl jak mucha na obwodnicy
"wszystkie pieniadze wydaje na BMW...
reszta to zmarnowane pieniadze..."
-
- Małopiszący
-
Tak panowie....na dzien dzisiejszy,powymienialem weze...od przepustnicy,krokowca itd....
wymienilem olej,byl zalany mineralnym15w40 teraz zalalem 10w40 Fuchs polsyntetyk i do 1000 km bede sobie smiagal,poniewaz bedzie to pierwszy polsyntetyk zalany zobaczymy jak bedzie sie zachowywal i czy cos bedzie chlal....jak tak to sie zobaczy.....fotki po spuszczeniu oleju i wyglad silnika w srodku zrobil na mnie ogramne wrazenie czysciutki tak jak ma byc
do tego ,ze e46 na sprzedaz to wpadnie dwururka ASSO zobaczymy co z tego wyjdzie za halas,no i po przegladzie wpada Dave F Kit (ale najpierw przed dodatkami ja z hamujemy )
Uploaded with ImageShack.us
nastepnie plyn od wspomagania mam nadzieje ze ogarne sam i wymienie,jest zalany czerwony a ma byc zielony bo ten silnik jest z systeem NIVO,jezeli ktos ma jakies wskazowki co do wymiany plynu to walic smialo,narazie tylko spuscilem ze zbiorniczka,no i sugestie sa takie aby na zapalonym silniku pompa sama ciagla swiezy z banki a stary wypompowywala do innej,jedyne co mnie martwi to jak zazssie powietrze przypadkiem czy jej nie zatre
wymienilem olej,byl zalany mineralnym15w40 teraz zalalem 10w40 Fuchs polsyntetyk i do 1000 km bede sobie smiagal,poniewaz bedzie to pierwszy polsyntetyk zalany zobaczymy jak bedzie sie zachowywal i czy cos bedzie chlal....jak tak to sie zobaczy.....fotki po spuszczeniu oleju i wyglad silnika w srodku zrobil na mnie ogramne wrazenie czysciutki tak jak ma byc
do tego ,ze e46 na sprzedaz to wpadnie dwururka ASSO zobaczymy co z tego wyjdzie za halas,no i po przegladzie wpada Dave F Kit (ale najpierw przed dodatkami ja z hamujemy )
nastepnie plyn od wspomagania mam nadzieje ze ogarne sam i wymienie,jest zalany czerwony a ma byc zielony bo ten silnik jest z systeem NIVO,jezeli ktos ma jakies wskazowki co do wymiany plynu to walic smialo,narazie tylko spuscilem ze zbiorniczka,no i sugestie sa takie aby na zapalonym silniku pompa sama ciagla swiezy z banki a stary wypompowywala do innej,jedyne co mnie martwi to jak zazssie powietrze przypadkiem czy jej nie zatre
-
no wiec tak pomalu ale do przodu,udalo mi sie wychaczyc siwy dywan do waskiej ( czarnego nie moglem namierzyc na wyspach ),bo byl zielony jak ja nie znosze zielonego w aucie koloru
ale za nim przystapilem do jego wymiany polozylem sobie male solarium
wiedzialem ze wyciszy auto ale jestem mile zaskoczony ze az tak,wiec bedzie poprawka i pod tylna kanapa tez poloze solarke hehe
1.5 mm gruba folia aluminiowa do izolacji,laczona tasma aluminiowa
taki polsrodek na juz zeby sobie wyciszyc fure ....
nie obylo sie tez bez innych prac,wysprzeglik zakonczyl zywot i nadal siedzi bo za ch....iny nie moge odkrecic przewodu od plynu,jutro dalsza czesc walki....
no i polowanie na sezonowe Recaro siedzenia otwarty,zobaczymy co wiosna przyniesie ....
rowniez doszly progi od kolegi z syndykatu i czekaja na wiosne
a tu jeszcze u poprzedniego wlasciciela na 17-ach Rial jakies jak ktos chce to wwysle do polski bez opon
ale za nim przystapilem do jego wymiany polozylem sobie male solarium
wiedzialem ze wyciszy auto ale jestem mile zaskoczony ze az tak,wiec bedzie poprawka i pod tylna kanapa tez poloze solarke hehe
1.5 mm gruba folia aluminiowa do izolacji,laczona tasma aluminiowa
taki polsrodek na juz zeby sobie wyciszyc fure ....
nie obylo sie tez bez innych prac,wysprzeglik zakonczyl zywot i nadal siedzi bo za ch....iny nie moge odkrecic przewodu od plynu,jutro dalsza czesc walki....
no i polowanie na sezonowe Recaro siedzenia otwarty,zobaczymy co wiosna przyniesie ....
rowniez doszly progi od kolegi z syndykatu i czekaja na wiosne
a tu jeszcze u poprzedniego wlasciciela na 17-ach Rial jakies jak ktos chce to wwysle do polski bez opon
-
elo wszystkim,czasu malo i swieta nadeszly kilka fotek z drift day training .... z racji ze moja miska olejowa wisi nad ziemia jakies 15cm moze wiecej dokladnie nie mierzylem postanowilem odpuscic palonko ....przyjdzie czas i na to
co do waskiej,to felgi w drodze pomalu poszukiwania wnetrza trwaja,wiec info bedzie regularne
co do waskiej,to felgi w drodze pomalu poszukiwania wnetrza trwaja,wiec info bedzie regularne
-
no wiec chlopaki lataj gdzie popadnie i jest to w miare legalne, w krainie deszczowcow malo takich miejscowek wiec gdzie jest tylko mozliwosc tam trenuja,ja osobiscie jestem na etapie nauki palenia gumy haha a tak na powaznie,kazdy drift day u nas to okazja do spota i poogladania jak nasi drifterzy zwiekszaja swoje umiejetnosci.....tak na krotko to liga drifterow w Irlandii jest w miare rozwinieta,chociaz mala .... jednak mamy swoich przedstawicieli i Polski akcent .....
http://www.facebook.com/p...1754431?sk=wall
do tego kilku chlopakow co sobie sami modza i tak spedzaja czas wolny
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
tak na szybko pare filmikow,producja w toku
sorki ale nie mam pojecia jak skleic video w temacie zeby ramka sie wyswietlila .....
p.s dzieki za edit
-po liftowe oczka wpadly
-kiera m-tech 1 - do ovszycia ale lepsza taka niz poprzednia
-przod i tyl dokladki Zendera przod nowy tyl nowy wszystko do malowania po kolor (tylna leci z doitschow )
-14-ki sznycle - wiem male ale po przegladzie wpadnie gwint i bedzie git
-polka czarny mat BMW
-wygluszenie maski ori wpadlo
tak wyglada dokladka
a tak u mnie narazie przymiarka
niebieska morda nie chciala sie sprzedac wiec zostala i wraca do lask ale to inny temat
a co w miedzy czasie planuje to oslona miski bo u mnie nawet na standardowym zawieszeniu jest niziutko tym bardziej ze bedzie jeszcze nizej,moze ktos w PL bedzie umial ogarnac temat mam pare fotek z neta jak mniej wiecej bym chcial miec...napewno cala blacha odpada mysle ze zeberka to calkiem dobry pomysl
http://www.facebook.com/p...1754431?sk=wall
do tego kilku chlopakow co sobie sami modza i tak spedzaja czas wolny
tak na szybko pare filmikow,producja w toku
sorki ale nie mam pojecia jak skleic video w temacie zeby ramka sie wyswietlila .....
p.s dzieki za edit
-po liftowe oczka wpadly
-kiera m-tech 1 - do ovszycia ale lepsza taka niz poprzednia
-przod i tyl dokladki Zendera przod nowy tyl nowy wszystko do malowania po kolor (tylna leci z doitschow )
-14-ki sznycle - wiem male ale po przegladzie wpadnie gwint i bedzie git
-polka czarny mat BMW
-wygluszenie maski ori wpadlo
tak wyglada dokladka
a tak u mnie narazie przymiarka
niebieska morda nie chciala sie sprzedac wiec zostala i wraca do lask ale to inny temat
a co w miedzy czasie planuje to oslona miski bo u mnie nawet na standardowym zawieszeniu jest niziutko tym bardziej ze bedzie jeszcze nizej,moze ktos w PL bedzie umial ogarnac temat mam pare fotek z neta jak mniej wiecej bym chcial miec...napewno cala blacha odpada mysle ze zeberka to calkiem dobry pomysl
-
prace w toku ale pomalu
obrzydliwy srodek wylecial i wpadly skorki czarne w standardzie ale jakim,jak na wiek sa w pieknym stanie wiec srodek pomalu dobuega koncowego etapu ....
do tego udalo mi sie zdobyc brakujaca oslone termiczna ,od razu wyczyscilem i pomalowalem farba do silnikow ...
no i jeszcze nie zamontowane ale juz jest (fota z allegro od sprzedajacego )
jutro walka z dokladka zendera i progami wiec bedzie ciekawie
pozdro all
obrzydliwy srodek wylecial i wpadly skorki czarne w standardzie ale jakim,jak na wiek sa w pieknym stanie wiec srodek pomalu dobuega koncowego etapu ....
do tego udalo mi sie zdobyc brakujaca oslone termiczna ,od razu wyczyscilem i pomalowalem farba do silnikow ...
no i jeszcze nie zamontowane ale juz jest (fota z allegro od sprzedajacego )
jutro walka z dokladka zendera i progami wiec bedzie ciekawie
pozdro all