[E30] Co myślicie o tym sprzęcie??

Problemy, porady oraz projekty sprzętu car-audio, PC-car.
Porady związane z alarmami, nawigacją i T V w samochodzie.
gawelneon17
Małopiszący

[E30] Co myślicie o tym sprzęcie??

Post autor: gawelneon17 »

A więc tak zakupiłem sobie troszkę sprzętu do autka i zastanawiam się czy dobrze wybrałem.

Jednostka sterująca: Alpine CDE-120RR
Głośniki przód: 2x Hertz DCX100
Gwizdki: 4x też Hertz ale nie wiem jakie bo już były w aucie
Tuba: JBL GTO1214BR
Wzmacniacz: JBL GTO504
Kondensator: Hifonics HFC2200

Zależy mi na tym abyście mi co nieco napisali na ten temat ponieważ do końca miesiąca ewentualnie mogę wymienic na coś innego.
Każdy samochód dowiezie cię z punktu ,,A" do punktu ,,B", ale BMW daje przy tym większą frajdę.

NIE SZTUKĄ JEST ZABIĆ MUCHĘ PRZEDNIĄ SZYBĄ SZTUKĄ JEST ZROBIĆ TO BOCZNĄ :D
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Przede wszystkim nie tuba!!!
Murzyni grają na tubach :DDD
A co to są gwizdki?? (ktoś kto nazywa radio jednostką sterującą - powinien użyć w tym miejscu innego nazewnictwa :P )

Jeśli chodzi o JBL'a to ja zawsze staram się ludziom odradzać to dziadostwo ;)
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Awatar użytkownika
Śpiewek
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Śpiewek »

Po co 4x wysoktonowce ? Nie mówiąc już o tym że głośniki na przód są typu Coaxcial wiec głośniczek średnioniskotonowy plus kiepski tweeter odcięty kondensatorem(łącznie już 6), który będzie ukierunkowany w twoje stopy.. wiec w autku byś miał ładną kalafonie wysokich tonów.

Kup lepiej odseparowany zestaw na przód, plus np mały wzmacniacz do tego jakiejś fajnej starej serii np: Kenwood, a nie drogi nowi shit.

Plus do bagażnika głośniczek polecam POLSKI PRODUKT a mianowicie STX, firma pnie się w górę, mase nowych produktów, świetnej jakości, świetnym brzmieniu i w jeszcze lepszej cenie! A wzmacniacz jakiś dwu kanałowiec który dasz na mostek, wybór jest spory. Nawet carpower nada się do zasilania tego głośnika.

I kondensator przy takim wzmacniaczu to tylko niepotrzebny bajer i spory wydatek... (przy tym co ty wybrałeś także bezsensowny wydatek)

Pod względem ceny wyjdzie 1/2 mniej a dźwięk już będzie bajka! Chyba że chcesz by było głośno i tylko głośno to kup to co chcesz :) Świetny wybór!
ODPOWIEDZ