Znaczne falowanie obrotów na zimnym silniku...

Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
casus maximus

Znaczne falowanie obrotow na zimnym silniku...

Post autor: casus maximus »

Zima ujawnila kolejny problem. Otoz zaleznie od temperatury na dworze po odpaleniu samochodu dopoki silnik nie zlapie mi minimalnej temperatury faluja mi obroty. wystarczy ze wskazowka temperatury silnika ciut drgnie i juz jest wtedy ok. im bardziej zimno tym bardziej te obroty faluja. tak jak mowilem , jezeli zlapie choc minimalna temperature juz wszystko gra. czy spotkal sie ktos z czyms takim ?
daro 16v

Post autor: daro 16v »

i to jest powod dla ktorego BMW jest najpiekniejszym i najlepszym samochodem na swiecie ...ja juz na obrotach w bmw zeby zjadlem i wydalem 5tys zl...i uwierz mi usterek moze byc wiele ale glowny powod tego ze bmw tak robi to to ze to sa najlepsze auta na swiecie a wszystkie inne jak np golfy sa do dupy :lol: :lol: :lol: jak to jakas""" inteligentna""" istota tego forum pisala...kolego zacznij od podpiecia auta pod kompa i zdiagnozowaniu ..a pozniej po kolej przez krokowy przeplywke kompa itp itd..jak juz pisalem sporo tu pisac ...
HUDY BMW

Post autor: HUDY BMW »

Daro ma racje :D
Anonymous

Post autor: Anonymous »

no tak sporo roboty ale w swojej e30 tez tak mialem tylko nie pamietam co tam bylo jak mi sie przypomni to Ci napisze co zrobilem zeby przestalo falowac :D :P
casus maximus

Post autor: casus maximus »

daro 16v pisze:i to jest powod dla ktorego BMW jest najpiekniejszym i najlepszym samochodem na swiecie ...ja juz na obrotach w bmw zeby zjadlem i wydalem 5tys zl...i uwierz mi usterek moze byc wiele ale glowny powod tego ze bmw tak robi to to ze to sa najlepsze auta na swiecie a wszystkie inne jak np golfy sa do dupy :lol: :lol: :lol: jak to jakas""" inteligentna""" istota tego forum pisala...kolego zacznij od podpiecia auta pod kompa i zdiagnozowaniu ..a pozniej po kolej przez krokowy przeplywke kompa itp itd..jak juz pisalem sporo tu pisac ...
heheh...wlasnie....bo czy w innych samochodach wystepuja takie anomalia ? hiehieihe...bylem na kompie i cholernik nic nie wykryl :D
aga_mcrae

Post autor: aga_mcrae »

a wiec tak: Betty od samego poczatku miala szalone obroty, zimna wariowala i strzelala, zanim gdzies wyjechalam musiala troche pobelkotac na podworku, a co bylo najlepsze to przygasajace w rytm obrotow swiatla podczas jazdy na luzie :lol: watpie czy to mialo cos wspolnego, ale pewnego dnia umarla pompa paliwa, tuz za nia przeplywka, a jeszcze po wymianie calego filtra powietrza (byly powiercone dziury w dolnej obudowie) doszla do siebie....
GrzesiekBMW

Post autor: GrzesiekBMW »

Ja mialem podobny problem co sie pozniej okazalo linka gazu sie blokowala czy jakas dziure w czyms mialem :D nie powiem ci w czym bo sie na tym nie znam , ale sprawdz czy ci nie ucieka powietrze i czy masz dobry naciag :D
ODPOWIEDZ