Witam.
Tak jak w temacie. Dziś dobiegły mnie jakieś dziwne piski z przodu mojej beemki. Piski pojawiają się tak dopiero przy około 40km/h.
Trudno mi jest określić co jest ich źródłem, jak dodałem gazu na postoju to nic, tylko jak się auto rozpędza.
Muszę sprawdzić klocki, chociaż podczas hamowania dźwięk nie ustaje, dopiero jak znacznie zwalniam.
Czy macie może jakieś sugestie?
[E36] Dziwne piski
skoro na postoju mu nie piszczy to nie pasek..
Jeśli sam nie wiesz skąd dobiegają piski, to możemy tylko domiemać? Klocki, łożysko, koła dokręcone masz?
Spuść szybę wystaw głowę za okno i posłuchaj mniej więcej gdzie to piszczy. Pisk paska raczej byś rozpoznał...
Jeśli sam nie wiesz skąd dobiegają piski, to możemy tylko domiemać? Klocki, łożysko, koła dokręcone masz?
Spuść szybę wystaw głowę za okno i posłuchaj mniej więcej gdzie to piszczy. Pisk paska raczej byś rozpoznał...
Ostatnio zmieniony 2012-04-19, 10:06 przez pazura, łącznie zmieniany 1 raz.
no pasek to na pewno nie jest, a skoro tylko podczas jazdy to musi być coś z kołami. Jutro pierwsze do sprawdzenia idą hamulce. Jeśli jednak okaże się ze to nie hamulce, to też raczej wątpię żeby to było łożysko, bo ono wydaje zupełnie inny dźwięk jak jest zajechane.
'pazura' tak właśnie robiłem, jechałem jak Ace Ventura z głową za oknem, ale niestety nie byłem w stanie dokładnie określić skąd dobiegają te odgłosy
'pazura' tak właśnie robiłem, jechałem jak Ace Ventura z głową za oknem, ale niestety nie byłem w stanie dokładnie określić skąd dobiegają te odgłosy