[E36] cabrio by Smyru
Dokładnie- opony to zimówki;)
Krzys, wielkie dzięki za opis! W takim razie podepnę się pod gong z OBC;)
W następny week wkładam PDC i OBC
Zrobiłem w końcu foto głośnika z tyłu.. coś takiego tam poprzedni właściciel zrobił:
Wczoraj zamontowałem w końcu hokej i jest od razu lepiej Przy okazji na szybko foto felg na aucie (musicie wybaczyć, że auto jest brudne noo, ale w nocy śmigałem, a pogoda nie jest najpiękniejsza )
Musze jeszcze kupić dekielki, bo nie miałem do felg
I w końcu musi wpaść gwint.. nie mogę już patrzeć jak to wysoko stoi Musi być NISKO NISKO NISKO
Krzys, wielkie dzięki za opis! W takim razie podepnę się pod gong z OBC;)
W następny week wkładam PDC i OBC
Zrobiłem w końcu foto głośnika z tyłu.. coś takiego tam poprzedni właściciel zrobił:
Wczoraj zamontowałem w końcu hokej i jest od razu lepiej Przy okazji na szybko foto felg na aucie (musicie wybaczyć, że auto jest brudne noo, ale w nocy śmigałem, a pogoda nie jest najpiękniejsza )
Musze jeszcze kupić dekielki, bo nie miałem do felg
I w końcu musi wpaść gwint.. nie mogę już patrzeć jak to wysoko stoi Musi być NISKO NISKO NISKO
nie wspominając o innej końcówce wydechu i tylnych lampkachsmyru pisze:I w końcu musi wpaść gwint..
Na Twoim miejscu nie pokazywałbym tego światusmyru pisze:foto głośnika z tyłu.. coś takiego tam poprzedni właściciel zrobił:
Pomysł dobry, ale wykonanie pozostawia wiele do życzenia
Głośnik bez obudowy wbrew pozorom jest nawet ciekawym
rozwiązaniem bo ciśnienia z tego nie uzyskasz,
ale bas sobie stuka i podbija dźwięk
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
hehe jak otwieram bagażnik to sprawdzam czy na pewno nikt nie patrzy
Będzie, będzieMarcin pisze:nie wspominając o innej końcówce wydechu i tylnych lampkach
Dlatego właśnie go na razie zostawiam i nic z tym nie robię- coś tam zawsze zagra, a najpierw chce zrobić inne rzeczy- dopiero w późniejszym czasie mam w planach zabrać się za głośnik basowy i tylne głośniki:)Marcin pisze:Głośnik bez obudowy wbrew pozorom jest nawet ciekawym
rozwiązaniem bo ciśnienia z tego nie uzyskasz,
ale bas sobie stuka i podbija dźwięk
W temacie cisza, ale w garażu głośno
W zeszłą sobotę podłączyłem PDC- działa ładnie, ale jeden czujnik jest zepsuty, więc piszczy cały czas.. kupiłem już nowy- czekam na kuriera:) Dzięki Krzyś za instrukcję co do czego podłączyć
OBC jeszcze nie podłączyłem- ale w najbliższym czasie podłącze;)
W tamtym tyg autko wyglądało tak:
Ale jest już tak
Miałem dużo odprysków, więc polakierowałem maskę na nowo + nowy znaczek shadow line
W tygodniu byłem na małych zakupach:)
Parę różnych spinek, zestaw do czyszczenia dachu i mocowania dolne zderzaka
Mocowania już są przykręcone do auta
W zeszłą sobotę podłączyłem PDC- działa ładnie, ale jeden czujnik jest zepsuty, więc piszczy cały czas.. kupiłem już nowy- czekam na kuriera:) Dzięki Krzyś za instrukcję co do czego podłączyć
OBC jeszcze nie podłączyłem- ale w najbliższym czasie podłącze;)
W tamtym tyg autko wyglądało tak:
Ale jest już tak
Miałem dużo odprysków, więc polakierowałem maskę na nowo + nowy znaczek shadow line
W tygodniu byłem na małych zakupach:)
Parę różnych spinek, zestaw do czyszczenia dachu i mocowania dolne zderzaka
Mocowania już są przykręcone do auta
Trzeba zaktualizować temat bo cisza tutaj jak nie wiem co.. a smyru nie próżnował tyko walczył w garażu w każdą sobotę
hmm co ja to po kolei robiłem....
na święta dostałem od kuzyna zestaw HID ksenon barwa 6000K więc oczywiście od razu zabrałem się za montaż- tak to teraz sobie świeci
Do zestawu HID gratis były jeszcze żarówki LED podświetlenia tablicy, więc też od razu zamieniłem
Jeden czujnik PDC miałem walnięty, więc go wymieniłem;)
Kolejna zmiana to... lampy tył ledy wyjazd.. wleciały ori m3
Od razu lepiej co?
Ostatnią sobotę spędziłem na montażu gwintu było parę problemów, ale w końcu wszystko pasuje;)
Gwint Ta Technix- na początek może być
Taka tam paczuszka, a cieszy
Nie wiem dlaczego, ale w moim aucie miałem długie łączniki stabilizatora, a auto jest z 95- więc z tego co wiem to powinny być już montowane krótkie łączniki stabilizatora... No ale oki- zakupiłem w ASO uchwyty, śrubki i przykręcamy.. Łączniki stabilizatora kupiłem firmy TRW.
i co się okazuje- stabilizator nie pasuje- jest pare mm za długi, da się przykręcić ale tylko po naciągnięciu łącznika na maxa... więc szybka akcja i za jakąś godzinkę miałem już taki stabilizator na próbę..
i.. pasuje
Porównanie starego i nowego (góra-stary, dół- nowy)
Montujemy, montujemy..
I kolejny problem- jedna regulacja tylna ma zepsuty gwint- nie da się kręcić.. muszę wysłać na gwarancję, więc założyłem tylko amortyzator a sprężyny zostawiłem H&R które miałem.. ale trochę wysoko więc chyba włożę sprężyny TA Tech tylko bez regulacji a regulacje na gwarancję..
I tak wygląda teraz autko Przód musiałem troszkę dźwignąć bo na tych balonach tarło przy skręcie.. można zejść jeszcze 2-3cm w dół...
Fotki robione na szybko, auto brudne.. jak będzie fajna pogoda to się coś porobi lepszego
Jak widać halogeny zdemontowane, w domu leżą już nowe szkła i żółta folia- w sobotę zabieram się za przerabianie
hmm co ja to po kolei robiłem....
na święta dostałem od kuzyna zestaw HID ksenon barwa 6000K więc oczywiście od razu zabrałem się za montaż- tak to teraz sobie świeci
Do zestawu HID gratis były jeszcze żarówki LED podświetlenia tablicy, więc też od razu zamieniłem
Jeden czujnik PDC miałem walnięty, więc go wymieniłem;)
Kolejna zmiana to... lampy tył ledy wyjazd.. wleciały ori m3
Od razu lepiej co?
Ostatnią sobotę spędziłem na montażu gwintu było parę problemów, ale w końcu wszystko pasuje;)
Gwint Ta Technix- na początek może być
Taka tam paczuszka, a cieszy
Nie wiem dlaczego, ale w moim aucie miałem długie łączniki stabilizatora, a auto jest z 95- więc z tego co wiem to powinny być już montowane krótkie łączniki stabilizatora... No ale oki- zakupiłem w ASO uchwyty, śrubki i przykręcamy.. Łączniki stabilizatora kupiłem firmy TRW.
i co się okazuje- stabilizator nie pasuje- jest pare mm za długi, da się przykręcić ale tylko po naciągnięciu łącznika na maxa... więc szybka akcja i za jakąś godzinkę miałem już taki stabilizator na próbę..
i.. pasuje
Porównanie starego i nowego (góra-stary, dół- nowy)
Montujemy, montujemy..
I kolejny problem- jedna regulacja tylna ma zepsuty gwint- nie da się kręcić.. muszę wysłać na gwarancję, więc założyłem tylko amortyzator a sprężyny zostawiłem H&R które miałem.. ale trochę wysoko więc chyba włożę sprężyny TA Tech tylko bez regulacji a regulacje na gwarancję..
I tak wygląda teraz autko Przód musiałem troszkę dźwignąć bo na tych balonach tarło przy skręcie.. można zejść jeszcze 2-3cm w dół...
Fotki robione na szybko, auto brudne.. jak będzie fajna pogoda to się coś porobi lepszego
Jak widać halogeny zdemontowane, w domu leżą już nowe szkła i żółta folia- w sobotę zabieram się za przerabianie
Ostatnio zmieniony 2012-05-02, 22:56 przez smyru, łącznie zmieniany 1 raz.
i w końcu zrobiłem halogeny
Co się okazało- poduszka amortyzatora lewego wybita, jednak gwint robi swoje.. no i w ogóle za bardzo nie pasował cały uchwyt amora..
Więc wymieniłem całe mocowanie górne amortyzatora przód.
Takie małe porównanie starego i nowego:
Posłuchałem się Fatuma i zebrałem się za black helle lamp
Rozbieranie, czyszczenie..
i już polakierowane
Wymieniłem żarówki postojówek - na białe LED.. niestety na stanie mieli tylko 8 sztuk, więc muszę poczekać do jutra na resztę żarówek
Tutaj już zamontowane diody i fotki dla porównania:
Tutaj z ksenonem
Wczoraj wziąłem się w końcu za montowanie pełnego OBC
I jako, że miałem wymontowany licznik to od razu sobie zamontowałem ringi:)
Taki efekt końcowy
Hallo i lampy na aucie a że wczoraj była ładna pogoda, więc umyłem i odkurzyłem ładnie wszystko.. dzisiaj już pogoda niestety nie taka fajna, ale zrobiłem mała sesje:)
Parę fotek z aktualnym stanem auta
Co się okazało- poduszka amortyzatora lewego wybita, jednak gwint robi swoje.. no i w ogóle za bardzo nie pasował cały uchwyt amora..
Więc wymieniłem całe mocowanie górne amortyzatora przód.
Takie małe porównanie starego i nowego:
Posłuchałem się Fatuma i zebrałem się za black helle lamp
Rozbieranie, czyszczenie..
i już polakierowane
Wymieniłem żarówki postojówek - na białe LED.. niestety na stanie mieli tylko 8 sztuk, więc muszę poczekać do jutra na resztę żarówek
Tutaj już zamontowane diody i fotki dla porównania:
Tutaj z ksenonem
Wczoraj wziąłem się w końcu za montowanie pełnego OBC
I jako, że miałem wymontowany licznik to od razu sobie zamontowałem ringi:)
Taki efekt końcowy
Hallo i lampy na aucie a że wczoraj była ładna pogoda, więc umyłem i odkurzyłem ładnie wszystko.. dzisiaj już pogoda niestety nie taka fajna, ale zrobiłem mała sesje:)
Parę fotek z aktualnym stanem auta