problem z klimą
problem z klimą
rok temu (w maju)wymieniłem chłodnice klimy z oszuszaczem
pare miesięcy wcześniej (pażdziernik )filtr kabinowy,klima została nabita
w ubiegłe wakacje chłodziła nawet nawet w zime ja włączałem w miare mozliwosci
przez ostatnie dni (upały)zauważyłem ze leci chłodniejsze powietrze(nie mrozne) i musze sobie otwierac okna bo nie wydala
kompresor i wentylator chłodnicy pracują
ktos mnie oswieci i powie mi co jest grane
pare miesięcy wcześniej (pażdziernik )filtr kabinowy,klima została nabita
w ubiegłe wakacje chłodziła nawet nawet w zime ja włączałem w miare mozliwosci
przez ostatnie dni (upały)zauważyłem ze leci chłodniejsze powietrze(nie mrozne) i musze sobie otwierac okna bo nie wydala
kompresor i wentylator chłodnicy pracują
ktos mnie oswieci i powie mi co jest grane
na drodze widzę Cię częściej niż myślisz
kiedyś e34 m50b20
teraz e36 m52b20
kiedyś e34 m50b20
teraz e36 m52b20
30 kwietnia wozilem wesele VW Touaregiem upal niemozliwy a klima chodzila tak jakby wcale a kilka dni wczesniej sprawdzana i nabijana potem przesiadlem sie do nowego passata i ta sama sytuacja pozniej kilka osob mi to smao powiedzialo. Przyczyna okazala sie temperatura ze bylo na tyle goraco ze klima poporstu nie dawala rady i dlatego nie chlodzila
...dzisiaj sie ze mnie lało...(ponad 30stopni w sosnowcu)
mysle ze jak by nie było goraco na zwnątrz
to klima powinna odpowiednio schłodzic wnetrze samochodu
nie wymagam cudów to stary dziadek
ale bez jaj
...wolałem jezdzic z otwartymi szybami
...jedziemy dalej czy moze ktos miał taki problem i udało mu sie go rozwiązac???
mysle ze jak by nie było goraco na zwnątrz
to klima powinna odpowiednio schłodzic wnetrze samochodu
nie wymagam cudów to stary dziadek
ale bez jaj
...wolałem jezdzic z otwartymi szybami
...jedziemy dalej czy moze ktos miał taki problem i udało mu sie go rozwiązac???
na drodze widzę Cię częściej niż myślisz
kiedyś e34 m50b20
teraz e36 m52b20
kiedyś e34 m50b20
teraz e36 m52b20
- ManiekCSL
- Zaawansowany forumowicz
klima manualna czy klimatronik?
w klimatroniku warto sprawdzić stan czujnika temp. wew. czy nie jest za bardzo zabrudzony
procedura - jak klima nie chłodzi jedziemy sprawdzić ile ma gazu, ew. ją dobić. Sprawdzić szczelność.
Czy przewody od klimy Ci przemraża?
Jeśli tak może być gdzieś lekko przytkana i zamiast chłodzić wewnątrz samochodu oddaje swoje zimno na przewodach.
Uwaga... przewody powinny być wilgotne i zimne ale nie oszronione!
Pablo, zas. działania klimatyzacji niestety temu przeczy, ale wpływ na to może mieć mocno nagrzane wnętrze które na potęgę potrafi oddawać z siebie ciepło przez dłuższy czas i tłumić odczuwalne działanie klimatyzacji. Każda klimatyzacja w samochodzie jest zaprojektowana tak by poradzić sobie z takimi upałami - jak jest nowa to się sprawdza, jak starsza trzeba trochę wysiłku włożyć by działała jak trzeba.
Nie jeździmy z klimą i otwartymi szybami - to bez sensu
w klimatroniku warto sprawdzić stan czujnika temp. wew. czy nie jest za bardzo zabrudzony
procedura - jak klima nie chłodzi jedziemy sprawdzić ile ma gazu, ew. ją dobić. Sprawdzić szczelność.
Czy przewody od klimy Ci przemraża?
Jeśli tak może być gdzieś lekko przytkana i zamiast chłodzić wewnątrz samochodu oddaje swoje zimno na przewodach.
Uwaga... przewody powinny być wilgotne i zimne ale nie oszronione!
Pablo, zas. działania klimatyzacji niestety temu przeczy, ale wpływ na to może mieć mocno nagrzane wnętrze które na potęgę potrafi oddawać z siebie ciepło przez dłuższy czas i tłumić odczuwalne działanie klimatyzacji. Każda klimatyzacja w samochodzie jest zaprojektowana tak by poradzić sobie z takimi upałami - jak jest nowa to się sprawdza, jak starsza trzeba trochę wysiłku włożyć by działała jak trzeba.
Nie jeździmy z klimą i otwartymi szybami - to bez sensu
Moje BMW: http://bts-bmw.pl//viewtopic.php?t=11734
- ManiekCSL
- Zaawansowany forumowicz
OO, akurat głodek coś takiego teraz zrobił
Zobacz:
http://bts-bmw.pl//viewtopic.php?t=8392&start=150
Zobacz:
http://bts-bmw.pl//viewtopic.php?t=8392&start=150
Moje BMW: http://bts-bmw.pl//viewtopic.php?t=11734