szarpanie kierownicą
szarpanie kierownicą
Witajcie. Mam problem,konkretniej między 70 a 80km/h szarpie mi kierownicą że mało z rąk nie wyrywa. Koła wyważone,3 razy byłem u diagnosty i wszystko jest ok. Co może być powodem?
-
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
Powodów może być kilka
Może bić opona skoro diagnosta nic nie stwierdził a koła masz wyważone poza tym, źle ustawiona zbieżność ,felga może mieć wgniot od dziury,Luźny drążek kierowniczy,Luz na pieście to co napisał MaryjuszTour , Łożyska kół.Ja bym starał się wykluczyć te opcje.
Może bić opona skoro diagnosta nic nie stwierdził a koła masz wyważone poza tym, źle ustawiona zbieżność ,felga może mieć wgniot od dziury,Luźny drążek kierowniczy,Luz na pieście to co napisał MaryjuszTour , Łożyska kół.Ja bym starał się wykluczyć te opcje.
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle
szarpanie kierownicą
dzięki za podpowiedzi
A ja miałem ten sam problem do 70km/h nic nie trzepalo kiera, a powyzej waliło mi kierownicą i czuć że koło lata na boki. Przyczyna były sworznie krótkie wachacza.
Ja to sprawdzałem tak, że podniosłem koło do góry na max ile się da ,
skręcałem na max kiere żeby było widać wachacz, dwoma rękami szarpałem koło do siebie i zauważyłem luz na sworzniu . Sposób nic nie kosztuje, a warto sprawdzić
Ja to sprawdzałem tak, że podniosłem koło do góry na max ile się da ,
skręcałem na max kiere żeby było widać wachacz, dwoma rękami szarpałem koło do siebie i zauważyłem luz na sworzniu . Sposób nic nie kosztuje, a warto sprawdzić
szarpanie kierownicą
sprawdziłem dokładniej i jednak mam felgi z BMW 5 otwór 74mm. Jutro kupie pierścienie centrujące i mam nadzieje że będzie ok. jeszcze raz dzięki za podpowiedzi