M1 Zabrze
-
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
Kurcze 3 tygodnie mnie tam nie ma i już takie cyrki?
Przecież policja tam mocno przymykała oko na wszystko.
Nawet raz mi się zdarzyło że jechałem na ćwiarkę z jakimś typem i akurat policja podjechała i nic nie zrobili.
2 sytuacja. Wjechali na parking, co już było dla mnie wielkim zaskoczeniem bo nigdy tego nie robili, i koleś podjechał na motorze, stanął im przed maską i zaczął palić kapcia. Siwo się zrobiło i też nie zareagowali, przejechali dalej.
A teraz mandaty jakieś za kręcenie się po parkingu, dowody zabierają za koła aż naprawdę jestem w szoku!
MaryjuszTour, to nie jest strefa ruchu. Z tego co pamiętam to przed wjazdem na M1 nie ma nigdzie znaku "strefa ruchu". Jeżeli chcą by parking takową strefą był muszą umieścić odpowiedni znak.
Po 2 rozmawiałem ostatnio z kolegą policjantem i za co niby mają Ci dać mandat jak kręcisz bąki na parkingu?
Nie ma przepisu mówiącego o zakazie kręcenia się.
Jeżeli chcą Ci to podciągnąć pod "stwarzanie zagrożenia", to na to też jest odpowiedź bardzo prosta
Ale to temat rzeka i wydaje mi się że nie na forum
Mamy kilku Policjantów z zawodu na forum, może się udzielą w temacie
Przecież policja tam mocno przymykała oko na wszystko.
Nawet raz mi się zdarzyło że jechałem na ćwiarkę z jakimś typem i akurat policja podjechała i nic nie zrobili.
2 sytuacja. Wjechali na parking, co już było dla mnie wielkim zaskoczeniem bo nigdy tego nie robili, i koleś podjechał na motorze, stanął im przed maską i zaczął palić kapcia. Siwo się zrobiło i też nie zareagowali, przejechali dalej.
A teraz mandaty jakieś za kręcenie się po parkingu, dowody zabierają za koła aż naprawdę jestem w szoku!
MaryjuszTour, to nie jest strefa ruchu. Z tego co pamiętam to przed wjazdem na M1 nie ma nigdzie znaku "strefa ruchu". Jeżeli chcą by parking takową strefą był muszą umieścić odpowiedni znak.
Po 2 rozmawiałem ostatnio z kolegą policjantem i za co niby mają Ci dać mandat jak kręcisz bąki na parkingu?
Nie ma przepisu mówiącego o zakazie kręcenia się.
Jeżeli chcą Ci to podciągnąć pod "stwarzanie zagrożenia", to na to też jest odpowiedź bardzo prosta
Ale to temat rzeka i wydaje mi się że nie na forum
Mamy kilku Policjantów z zawodu na forum, może się udzielą w temacie
-
- Kontakt:
no koniec miejscowki na m1 jest nakaz policji zatrzymywac wszystkie auta i kontrolowac kto byl dzis to widzial dowodzik prawie zabrali ale sie udalo pewnie nie tylko ja mialem tyle szczescia dzis nastepnym razem kasowac beda wszystkich, panowie propozycje co do nowej miejscowki?? arena?
bo kazdy facet z widlami to posejdon
Kurcze co to się dzieje?
Tyle lat tam odbywały się takie spotkania i nic się nie działo ;/
Nowa miejscówka ... hmmm ...
Arena niby spoko, ale plac jest dość mały, no i nie ma gdzie się poganiać jak ktoś chce
Dodatkowo z tego co pamiętam to strefa ruchu tam jest i cieć chodzi po parkingu co jakiś czas więc bd dzwonił po policję.
Piniu a jak to teraz wygląda? Na Parking postać wgl można wjechać czy też nie?
Tyle lat tam odbywały się takie spotkania i nic się nie działo ;/
Nowa miejscówka ... hmmm ...
Arena niby spoko, ale plac jest dość mały, no i nie ma gdzie się poganiać jak ktoś chce
Dodatkowo z tego co pamiętam to strefa ruchu tam jest i cieć chodzi po parkingu co jakiś czas więc bd dzwonił po policję.
Piniu a jak to teraz wygląda? Na Parking postać wgl można wjechać czy też nie?
-