[E39] 2.5 TDS nie odpala?
Witam.. Autko wrociło pali jeździ i jest wszystko prawie ok okazało się że coś było źle ustawione w pompie wtryskowej Jednak pojawił się problem na rozgrzanym silniku. zgasiłem i po jakiś 5 min próbowałem odpalić i odpalił bez problemu. Gdy go znów zgasiłem i chciałem odpalić po ok 20min już nie odpalił tylko kręcił pompa wtryskowa do wymiany? czy coś innego może być? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
Dodam jeszcze że na zimnym też ciężko odpala trzeba dłużej pokręcić. Czytałem jeszcze że coś może być ze świecami żarowymi ale nie wiem co to ma wspólnego z ciepłym silnikiem?
Szukałem i znalazłem że ludzie montują jakieś "puszki" dzięki którym świece grzeje zawsze na ciepłym i na zimnym co o tym sądzicie?
Dodam jeszcze że na zimnym też ciężko odpala trzeba dłużej pokręcić. Czytałem jeszcze że coś może być ze świecami żarowymi ale nie wiem co to ma wspólnego z ciepłym silnikiem?
Szukałem i znalazłem że ludzie montują jakieś "puszki" dzięki którym świece grzeje zawsze na ciepłym i na zimnym co o tym sądzicie?
- TDS-ik
- Zaawansowany forumowicz
Jeśli jest uwalona głowiczka (tłoko-rozdzielacz) w pompie to będzie miała prolemy z paleniem tylko na Ciepłym. Jeśli są problem z odpaleniem na zimnym to stawiałbym na źle ustawiona p wtryskowa, albo spalone świece, sprawdź też czy nie cofa się paliwo bo to może być również przyczyna słabego palenia na ciepłym i zimnym silniku.Gdy go znów zgasiłem i chciałem odpalić po ok 20min już nie odpalił tylko kręcił pompa wtryskowa do wymiany? czy coś innego może być? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
Paliwo nie cofa się na 100% jest w przewodzie i nie ma żadnego pęcherzyka powietrza. Jakie powinno być napięcie idące na świece? na tym kablu który się przykręca do świec? 12V? jak sprawdzałem u mnie było 2.7 chyba albo 0.27 nie pamiętam dokładnie, ale chyba znacznie za małe w momencie kiedy na zimnym grzeje świece.