sprzęgło?

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Cypek
Małopiszący

sprzęgło?

Post autor: Cypek »

Witajcie. Coś mi stuka i nie wiem co :mrgreen: konkretniej...wymieniłem sprzęgło (tarcza,docisk,łożysko) i od tego czasu coś stuka przy puszczeniu pedału sprzęgła na odpalonym silniku i wolnych obrotach. Słychać to dość mocno,jakby ktoś stuknął młotkiem,mało tego jak się tak dobrze wsłuchać to coś klekocze przy puszczonym sprzęgle,jak się wciśnie to cisza. Majster który wymieniał mi sprzęgło wmawia mi że skrzynia siada a mi się wydaje że on coś źle złożył,no chyba że wada którejś z części. Możecie mi jakoś pomóc? Z góry dzięki
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

a przed wymiana był spokój
jak tak to mechanik zrobił coś nie tak
może łozysko dobrze nie siadło
Obrazek
pazura
Maniak forumowy

Post autor: pazura »

podejrzewam, że coś z łożyskiem... albo kołem zamachowym. To jest wróżenie z fusów, trzeba rozebrać na nowo.
Cypek
Małopiszący

samemu nie mam gdzie ani czym tego rozebrać :cry: a ten sie upiera że skrzynia. Jutro podjade do niego jeszcze raz i zobaczymy co powie. Dziękuje za odp.
Cypek
Małopiszący

przed wymianą ślizgało się ale zero huczenia i stukania
Cypek
Małopiszący

sprzęgło

witajcie. Dzisiaj przeglądałem wszystko pod maską i zauważyłem że skrzynia biegów jest niedokręcona z góry. Czy objawy opisane wcześniej mogą być powodem tego?
MIRAS
Maniak forumowy

Post autor: MIRAS »

nie wykluczone nie dokręcona skrzynia może wydawać różne dzwięki
Pawel_Eta
Małopiszący

Post autor: Pawel_Eta »

co do tego czy skrzynia powinna być dokręcona raczej nie ma co polemizować, ale również przy niedokręconym docisku objawy są podobne
ODPOWIEDZ