gamek2 pisze:obcinac sprezyny wy tak na powanie ??
Tak powaznie, zrobiłem cos takiego u brata i nic sie nie dzieje, auto i zawiesza zachowuje sie normalnie... Nie jeden z VW tak robi mam to potwierdzone....
SebaE36 pisze:Dzidek, tzn chodzilo mi zeby nie przedobrzyć... Lepiej zrobic 2 razy niz potem zalować.
Ja uciołem 2 nie było zmiany uciołem jeszcze jednego zwoja i jest ok Jesli przedobrzysz masz talerzyki i podnosisz....
Ale utnij jednego czy dwa i potem zobaczysz czy Ci pasuje....
Gdyby Pan Bóg Popierał Przedni Naped To Chodzilibysmy Na Rekach
SebaE36 pisze:Dzidek, tak ale nie zapominaj ze masz E46 i jest to wieksza buda niż w E36
A co ma moje E46 do hondy gdzie ucinalem ?? Ja tylko dałem przykład Chce to niech ucina.. A nie to niech kupi inne springi.... i tez powinien zejsc nizej...
Ja u mnie mam serie zawias
gamek2 pisze:spoko robcie co chcecie w vw to nawet sciagaczami do lin sciskali sprezyny wiec nic mnie nie zdziwi ale dla mnie takie zabiegi to wielka porazka
ja Cie rozumiem... moze kombinować z innymi sprezynami z innego gwintu które sa krótsze... Ja tylko napisałem moje zdanie. bracik smiga 6 miesiecy i nic sie nie dzieje...
Wtrącę się do tematu bo mam ten sam problem, gwint z tyłu skręcony na maxa i siedzi tak jak u Ciebie. Nie wiem jaka jest róznica w gwincie pomiedzy naszymi wersjami nadwoziowymi (ja mam Compacta), ale mam zamiar wywalić tą całą tulejke do regulcji i żeby siedziało na samym springu. Wtedy powinno pujść już konkretnie w dół.
Słyszałem też, że można kombinować coś z poduszkami, cambery wsadzić na tył czy cuś,jak to jest ?
ucinanie sprężyn raczej odpada
dzisiaj spróbuję jeszcze jeden zabieg i powinno pójść w dół. podobno są cieńsze poduszki na których siedzi sprężyna no i można wywalić całą regulację
pewnie zalezy od firmy gwintu w e30 mam zrobiony na zamowienie przez supersport wiec jest ok a w golfie mam gwint supersporta black evo niby najnowszy i tam skrecony gwint do polowy a auto lezy na glebie pewnie masz TaTechnix lub Tuning Art?