Proszę o pomoc, żaden mechnik nie daje rady!

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
bodo_kurtek
Małopiszący

Post autor: bodo_kurtek »

Derawen pisze:Przepraszam, że się tak narzucam.
Ale moim zdaniem jest padnięty czujnik położenia wału. ^^
Gdzieś kiedyś czytałem podobny problem i po jego wymianie wszystko grało jak należy..

Pozdrawiam
Dzięki za zainteresowanie,
dwa miesiące temu miałem ten czujnik profilaktycznie wymieniony, ponieważ też już czytałem takie opinie.

Mino wszystko dzięki za chęci.

Ps: U Wadziaków byłem ale i też nie dali rady nic na spadek mocy poradzić, od nich zaczynałem.

Vanos według mechanika, który cieszy się dobrą opinią - pana Krystiana z Katowic pracuje w porządku.

Pozdrawiam
Derawen
Małopiszący

Post autor: Derawen »

Hmm to ostatnia moja propozycja, wiem, że może być ina trochę dziwna, ale co zaszkodzi sprawdzić.

Filtr paliwa, zakładam że benzyna.
I jeśli nie to powiedz może, czy to działa na zasadzie, że auto ogólnie osłabło? Czy jest to po prostu przy niskich obrotach?

Jeśli ogólnie osłabło, to mój tata ma lagunke II, i jemu normalnie wtryski padają, podczas jazdy, ogólnie to jeden. Ale niestety nie jesteśmy w stanie dojść który, a wymiana wszystkich to duży koszt. Nie mniej jednak, podobny rezultat co opisujesz wyżej.

Pozdrawiam
bodo_kurtek
Małopiszący

Filtr paliwa wymieniony dwa miesiące temu.

Mam również sekwencyjną instalację gazową i na gazie taki sam objaw. To wyklucza wtryski?

Auto ogólnie osłabło ale u dołu to już jest porażka całkowita, 316i od mojej dziewczyny lepiej na pedał gazu z dołu reaguje, na wyższych obrotach jest już lepiej ale to też nie to co było. Wcześniej auto wkręcało się na obroty jak wiertarka a teraz wyje i buczy, nawet na luzie jak go przegazuje to nie wchodzi na obroty i nie spada z nich tak jak to miało miejsce.

Dzięki jeszcze raz za zainteresowanie

i pozdrawiam

Dawid
Derawen
Małopiszący

Post autor: Derawen »

Hmm może dopływ powietrza? Coś zdusza silnik?

Pozdrawiam
bodo_kurtek
Małopiszący

Gumę przepływomierza, przepływomierz i filtr powietrza dopiero co wymieniłem.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ