E46 320D 150KM Na co zwrócić uwage pred zakupem?
E46 320D 150KM Na co zwrócić uwage pred zakupem?
Witam wszystkich Pewnie na wstępie dostane zjebke czemu nie użyje przeglądarki itp itd...
Szperałem co nieco w internecie na temat tego autka odwiedzałem różne fora i owszem były tematy takie jak mój ale nic konkretnego się nie dowiedziałem. To znaczy nie tego co bym chciał wiedzieć. Rozmyślam własnie zakup BMW E46 320D i chciał bym dowiedzieć się co nieco na temat jego wad zalet na co zwrócić uwagę przy zakupie co w tym modelu najcześciej pada jakie są koszty naprawy czesci itp? Czy za cenę 15 tysięcy nie kupie trupa ?? Sprawdzając ceny na alegro sam nie wiem co myśleć. A może benzyna lepsza od diesla...
Proszę wszystkich o pomoc w tej sprawie i wyrozumiałość jeśli masz napisać jakieś mądrości typu : "GOOGLE" "UŻYJ WYSZUKIWARKI" itp to lepiej nie pisz nic DZIĘKUJE i czekam na wskazówki
Szperałem co nieco w internecie na temat tego autka odwiedzałem różne fora i owszem były tematy takie jak mój ale nic konkretnego się nie dowiedziałem. To znaczy nie tego co bym chciał wiedzieć. Rozmyślam własnie zakup BMW E46 320D i chciał bym dowiedzieć się co nieco na temat jego wad zalet na co zwrócić uwagę przy zakupie co w tym modelu najcześciej pada jakie są koszty naprawy czesci itp? Czy za cenę 15 tysięcy nie kupie trupa ?? Sprawdzając ceny na alegro sam nie wiem co myśleć. A może benzyna lepsza od diesla...
Proszę wszystkich o pomoc w tej sprawie i wyrozumiałość jeśli masz napisać jakieś mądrości typu : "GOOGLE" "UŻYJ WYSZUKIWARKI" itp to lepiej nie pisz nic DZIĘKUJE i czekam na wskazówki
:O przez 150 tys. km nie miałem żadnej z w/w awarii, ale w 2.0d 136km. Raz tylko pompę wtryskową uszczelniłem... 700zł.Kamilbc pisze:Jak diesel to zapewniam ze ma najechane ponad 300, zalezy tez ktory rok jaki ma wypas i jak wyglada.. ale za 15 tys to mozesz sam sobie odpowiedziec. Bierz benzyne bez kombinowania wsiadasz przekrecasz kluczyk i jedziesz w dieslu naokraglo cos, a to Ci sie zapowietrzy a to wtryskiwacze a to to...
To by było na tyle. Układ się zapowietrza jak się w baku ma pusto.. Raz miałem sytuację, że miałem tak pusto i jakoś nic mi się nie zapowietrzyło.. To nie są diesle starej epoki!
Fakt faktem auto musi być zrywne, rowno cichutko pracować, nie pocić się w okolicach pompy, nie szarpać sprzęgłem, nie może przenosić drgań na budę i nie kopcić...
A potem "jak dbasz tak masz". Ja tankuje często paliwa lepszej jakości i nie mam problemu z układem paliwowym / wtryskowym. Nakulane mam akurat ok 300tys.
Na pewno koszt 700zł za pompę nie przekroczył tego co zaoszczędziłem na trasach
Za 15 tys bym nie szukał... chyba ze 2.0d 136km
dokładnie jak pazura pisze ,zapowietrzy ci się jak będziesz miał pusto w baku ,jak chcesz fajnego Diesla to uzbieraj sobie jeszcze trochę i kup 330dpazura pisze:Układ się zapowietrza jak się w baku ma pusto.
z pierwszych modeli co maja około 190km ,najlepsze motory bez awaryjne
mi się ani razu nie zapowietrzył mimo że mam starego Diesla ,pilnujesz wskazówki paliwa i wszystko gra
- Łatysz
- Maniak forumowy
- Kontakt:
a ja słyszałem że znów 150 KM bardziej awaryjny..Rafał pisze:Mowa o roczniku 99/2000 no i do tego jedni piszą ze motor 136 koni jest awaryjny drudzy zaś go polecają jak to w końcu jest ?
To jest gadanie ludzi jak będzie dobry egzemplarz co właściciel/właściciele na bieżąco w miarę dbali o samochód to każdy będzie dobry
Mycie, Pranie samochodów, Nabijanie Klimatyzacji, Wymiana Opon//Wyważanie, usuwanie wgnieceń bez malowania itp. Pomoc Drogowa
Akurat jestem mechanikiem wiec nie musisz mnie pouczac, obcuje na codzien z roznymi dieslami i szkoda ze epoka starych diesli sie skonczyla..ostatnio robiłem silnik w touaregu 2.5 tdi po 170000 realnego przebiegu, przy czym stare w124 robily miliony bez zadnej naprawy
pazura wiec pogratulowac bezawaryjnego auta, za dobre auto trzeba dac grube pieniadze
ps. sam mam teraz e34 TDS, nigdy wiecej..
pazura wiec pogratulowac bezawaryjnego auta, za dobre auto trzeba dac grube pieniadze
ps. sam mam teraz e34 TDS, nigdy wiecej..