[E39] 2.5 TDS 97r By Long sa Zdjecia
OD E39 do E36 będzie ok tylko, że szeroko będzie bo mają inne osadzenie ET i czasem ma inny otwór centrujący troszkę większy (ja jak mialem is 318 chcialem od mamy felgi przymierzyć 17-tki i było za szeroko, prawie tarło o nadkole, oraz otwór centrujący był za duży), a jeśli z E36 do E39 to nie będzie pasować.Long pisze:zastanawiam się nad felgami do samochodu mojego i pytanie takie czy te alumki co spotyka się w modelach serii 3 czyli e36 i e46 to czy pasuja do e39
Nie wiem, powiem, ci że 5er ma ET od 20 do 26, a E36 i E46 mają ET od 41 do 47.
Tutaj masz przykład http://www.bmwstylewheels.com/5/E39 kliknij na wybraną felgę to zobaczysz jakie są rozmiary do E39, E46, E60
Tutaj masz przykład http://www.bmwstylewheels.com/5/E39 kliknij na wybraną felgę to zobaczysz jakie są rozmiary do E39, E46, E60
- Majk
- Zaawansowany forumowicz
Musisz szukać felg typowo do E39 ponieważ tylko E39 ma otwór centrujący 74,1mm a pozostałe modele mają 72,6. Więc z innych modeli felgi ci po prostu nie wejdą na piastę. No chyba że chcesz bawić się w przetaczanie ich
"Pod maską nic nie musi do siebie pasować kolorystycznie nie jeżdżę z nią otwartą. Było by to co najmniej nie praktyczne "
- Mystic888
- Maniak forumowy
- Kontakt:
Zdajesz sobie sprawe ile to kosztuje? czy tylko sobie marzysz? SWAP na 3.5 V8 to masz >20 000, na s62>40 000.
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
na 3,5 v8 swap 20 000 polskich złotówek?
Mystic chyba lekko Cię poniosło.
Swap na 4,4 nawet nie kosztuje 20k.
swap na s62 nie wiem ale nie wydaje mi się żeby też aż takie koszta to były.
Jak za 40k kupisz m'ke Nie wiem w jakim stanie, czy składana czy nie
Ale rozbitka se ściągasz z Anglii walniętą w dupę za ... bo ja wiem Ale myślę że za 15k złotówek spokojnie.
I nie dość że masz wszystko co Ci potrzeba na swapa to jeszcze patrz ile części na sprzedaż
Więc nie przesadzajmy.
Mystic chyba lekko Cię poniosło.
Swap na 4,4 nawet nie kosztuje 20k.
swap na s62 nie wiem ale nie wydaje mi się żeby też aż takie koszta to były.
Jak za 40k kupisz m'ke Nie wiem w jakim stanie, czy składana czy nie
Ale rozbitka se ściągasz z Anglii walniętą w dupę za ... bo ja wiem Ale myślę że za 15k złotówek spokojnie.
I nie dość że masz wszystko co Ci potrzeba na swapa to jeszcze patrz ile części na sprzedaż
Więc nie przesadzajmy.