[E39]webasto(podgrzewacz) nie dziala
Tak wygląda ten włącznik webasto.
Ciągle próbuję go włączyć i nawet ostatnio oprócz sekundowego szumu na chwile włączył się kokpit z wyświetlana temp. ale było to tylko na sekundę i wszystko zgasło oprócz włącznika.
Co do diagnostyki to niestety nie jestem w stanie tego zrobić. Czy ktoś mógłby mi polecic fachowca od takich usterek?
Uploaded with ImageShack.us[/img]
Ciągle próbuję go włączyć i nawet ostatnio oprócz sekundowego szumu na chwile włączył się kokpit z wyświetlana temp. ale było to tylko na sekundę i wszystko zgasło oprócz włącznika.
Co do diagnostyki to niestety nie jestem w stanie tego zrobić. Czy ktoś mógłby mi polecic fachowca od takich usterek?
Uploaded with ImageShack.us[/img]
Kolego, jak nawiew nie ruszy webasto się od razu wyłącza...marcov_ pisze:A gdy przytrzymasz dluzej wylacznik to Webasto pracuje w tym czasie?
Trzeba sprawdzić ten przekaźnik i tyle... Ewentualnie prędzej podpiąć interfejs i zdiagnocowac IKH i sam piec. Koledze podałem już nr do mnie, będziemy działać w wolnym czasie
kurde zapomniałem o forum i odblokowałem u obcego faceta (usługa tania lecz teraz nie odbiera tel...) ale cos nie tak jest z webasto bo czasem startnie ale dziwnie pracuje raz jakby wolniej raz szybciej i za chwile sie wylączy facet miał mi podłączyc pod kompa i powiedziec co i jak ale jest nieosiągalny...pazura pisze:ja zaprogramuje za 80 w e39
w e46 przerobie za 800zł
pazura co radzisz? zdiagnozujesz mi to;)?
człowiek uczy się na błędach... zamiast czytac forum...ehhh...
Witam
poszukuje osoby do diagnozy WEBASTO z okolic Oświęcimia, Bielska-Białej.Pacjent: E91 xdrive 2.0d LCI, 2012r.
Objawy:
Po włączeniu z pilota, lub w idrive wiatraczek na wyświetlaczu pojawia się na około sekundę, słychać załączanie i koniec, wszystko wyłącza sie.
Zeby bylo ciekawiej, ostatnio zauwazylem po jezdzie w temp powyzej 18C na zewnątrz - na postoju webasto zadziałało, tzn włączyły sie wentylatory i mrugał symbol wentylatora na wyświetlaczu. Jednakże nie mam pojęcia czy działał prawidłowo bo nie wiem jaka ma dawac temperaturę.
poszukuje osoby do diagnozy WEBASTO z okolic Oświęcimia, Bielska-Białej.Pacjent: E91 xdrive 2.0d LCI, 2012r.
Objawy:
Po włączeniu z pilota, lub w idrive wiatraczek na wyświetlaczu pojawia się na około sekundę, słychać załączanie i koniec, wszystko wyłącza sie.
Zeby bylo ciekawiej, ostatnio zauwazylem po jezdzie w temp powyzej 18C na zewnątrz - na postoju webasto zadziałało, tzn włączyły sie wentylatory i mrugał symbol wentylatora na wyświetlaczu. Jednakże nie mam pojęcia czy działał prawidłowo bo nie wiem jaka ma dawac temperaturę.