[E46] JanG Tour Majniusz E46 /Cztery 18stki znowu na pokładz

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
M E R O
Maniak forumowy

Post autor: M E R O »

No niby tak tylko ,ze plyny/oleje i fitry to podstawatak jak opony i hamulce cos co bezposrednio wplywa na bezawaryjnosc i koszty eksploatacyjne ( pozniejsze naprawy, szybsze zuzycie elementow)

To tak jakbys sobie fundowal na okraglo zupke chinska vifona i parowki z tesco , dlugo siena tym nie pociagnie :wink: . Niby benzyna zniesie wiecej ale...Lepiej dolozyc pare dyszek zeby pozniej zaosczedzic pare stowek.

Ja jestem troche przesadny i uwazam ,ze jak dbasz tak masz a pozniej w najmniej oczekiwanym momencie sie to msci.
Obrazek
MaryjuszTour
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: MaryjuszTour »

Napewno coś w tym jest nie mówie, że nie. Wydaje mi się jednak, że nie jest to jakiś szit niesamowity tylko poprostu taka średnia półka. Są oleje dużo gorsze i duże lepsze. Być może faktycznie przy następnej wymianie pokuszę się o coś z tej wyższej półki :)
Obrazek[/
MaryjuszTour
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Obrazek

Jeszcze taki tyłeczek w towarzystwie większych sióstr :)
Obrazek[/
Awatar użytkownika
Ksawer
Maniak forumowy

Post autor: Ksawer »

MaryjuszTour pisze:Napewno coś w tym jest nie mówie, że nie. Wydaje mi się jednak, że nie jest to jakiś szit niesamowity tylko poprostu taka średnia półka. Są oleje dużo gorsze i duże lepsze. Być może faktycznie przy następnej wymianie pokuszę się o coś z tej wyższej półki :)
Tym bardziej że na korkach wlewu oleju w np. E36 jest napis castrol,tak więc wydaje mi się że był to olej dedykowany...Co nie zmienia faktu że są lepsze i gorsze oleje.I tu można by wiele pisać jakie płyny i oleje są dobre a jakie nie... :wink: Ważne są właściwości smarujące-Parametry itd. :shock:
Obrazek
PINIU
Zaawansowany forumowicz

Post autor: PINIU »

jak auto ma byc na codzien to w sumie nie ma znaczenia jaki olej tylko jak czesto wymieniasz (raz na sezon ,chyba ze robisz wiecej niz 10tys to co 10 tys minimum) ja wymieniam co 2-3 tys ale auto nie sluzy mi na codzien piszesz ze myslisz nad kolem bez gleby ... to tak jakbys lizal cukierek przez papierek albo sie cos robi albo nie albo poprostu kup se rower czy karnet n autobus
bo kazdy facet z widlami to posejdon
MaryjuszTour
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Pisze, że jest już delikatne -30mm i większej nie chce. Moim zdaniem wystarczy to do uniknięcia efektu Cross Country przy kole 18" a na niskim profilu poprostu może się to ładnie schludnie spasować. Nie dąże do efektu szurania miską po progach zwalniających. I proszę darujcie sobie teksty typu
PINIU pisze: albo poprostu kup se rower czy karnet n autobus
Obrazek[/
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

castrol luz... ale filtron BMW ?? szczegoly tworza pozniej nie oczekiwany problem jak pisal MERO, nawet jak na codzien ci auto sluzy ja bym akurat na tym nie oszczedzał...
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
MaryjuszTour
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

no i poczułem wczoraj wiosne. nie wytrzymałem i Autko dostało nowe buciki :) 18" 8,5"szerokości i et13 BBS zawsze takie chciałem. oponki 225/40 i 235/40 jak dla mnie za szerokie. 225 polecą na tył a na przód 215. niestety tył obciera jak .... więc będzie trzeba ingerować w blachę :D zna ktoś sprawdzony sposób na delikatne wypchanie nadkoli bez lakierowania? teraz renowacja felg na pierwszym planie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek[/
BOOGY
Zaawansowany forumowicz

Post autor: BOOGY »

Ładnie, choć wg mnie te felgi średnio pasują do tej budy ;)
Bezawaryjności życzę ;P
Na sześciu kontynentach reprezent KATOWICE!
M E R O
Maniak forumowy

Post autor: M E R O »

bez dekli to kolo ladniejsze i jak masz 4x8,5 to wloz 4x215 , co do nadkoli to rolka i po sprawie , ewentualnie jakis pyrlik gumowy
Obrazek
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

Bardzo mi się podoba na tym kole ! Z chęcią bym się zamienił :cool:
Obrazek
Gabrielo
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Gabrielo »

Podoba mi się! :mrgreen:
whucrew
Maniak forumowy

Post autor: whucrew »

Mi też bardzo pasuje! Tylko oponki z naciągiem lekkim. Jakieś 215 zwłaszcza na tył
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
PINIU
Zaawansowany forumowicz

Post autor: PINIU »

kolo fajne no i bbs co do nadkoli masz w zabrzu firme nie pamietam ulicy ani nazwy zajmuja sie takimi rzeczami jak i wyciaganiem wgniecen bez malowania napewno znajdziesz czy przez panorame firm albo google
bo kazdy facet z widlami to posejdon
MaryjuszTour
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Panowie porady potrzebuję... felunie wyszlifowane więc jak pogoda pozwoli będzie malowanie i tu jak zwykle pojawia się dylemat... Pierwsza myśl byla normalnie jasny srebrny bliski ori. Jednak z czasem pojawiły się inne opcje czy coś jaskrawego i kontrowersyjnego, czy może biały gdyż planuję białe lusterka, a moze taki troszke ciemniejszy szary wpadający w grafit? Pomóżcie... :D może jakiś VT? czekam na opinie które pomogą mi podjąć decyzję...
Obrazek[/
ODPOWIEDZ