Pomoc w dobraniu Car Audio

Problemy, porady oraz projekty sprzętu car-audio, PC-car.
Porady związane z alarmami, nawigacją i T V w samochodzie.
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Pomoc w dobraniu Car Audio

Post autor: Moloch »

ostatnio zaczęło mi przeszkadzać "brak mocy" w głośnikach... postanowiłem coś z tym zrobić, ale zachowując przy tym oryginalne radio gdyż wszystkie inne totalnie mi nie pasują do wyglądu e46, czy jest taka możliwość? Czy po dokupieniu głośników jakieś skrzyni basowej + wytłumienie jestem uzyskać w miarę dobry dźwięk na ori radiu? czy raczej będzie ciężko?
Awatar użytkownika
Krisstoff
Maniak forumowy

Post autor: Krisstoff »

Co jak co, ale po Tobie nie spodziewałbym się założenia takiego tematu. Wiele razy była już dyskusja na temat audio do e46 ;)
Obrazek
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

Zlukaj se u Honika jak ma schowane lepsze radio , a na konsoli srodkowej ma dalej Ori...
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Krisstoff
Maniak forumowy

Post autor: Krisstoff »

Najlepiej zagadaj do edka, bo z tego co wiem on robił to Honikowi i nie tylko jemu. W temacie jego byłej e46, albo jego brata już nie pamiętam też były zdjęcia jak to robił
Obrazek
Awatar użytkownika
przymo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: przymo »

Zalezy jakie masz ori radio. Jakiej firmy.
Aktualnie posiadam ori Alpine'a dodatkowo wyciągnięte z niego 4xRCA na wzmacniacz. Wzmak czterokanałowy. Pod dwa kanały podpięte głośniki przednie. Pod następne dwa w mostku podpięty subwoofer. Tylne głośniki grają pod radiem. Żaden głosnik u mnie juz nie jest oryginalny, do tego wygłuszone przednie drzwi i gra to cąłkiem przyjemnie.
Jedyny minus tego radia, ze trzeba nagrywać ciagle płytki CD, lub jesli jest stosunkowo młode radio (czyli od 2003roku w zwyż) można wyciągnąć AUX i wtedy poratowac sie jakims mp3 playerem. Mozna także jeszcze podłaczyc pod radio zamiast zmieniarki ( o ile radio ma wyjscie na zmieniarkę) takie cos np. http://allegro.pl/new-zmieniarka-mp3-sd ... 37868.html

Pozdro
Obrazek
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

Dzięki panowie za wszystkie odpowiedzi, chyba najlepszym rozwiązaniem będzie tak jak Primo napisał zrobić poprostu drugie radio np w schowku na pilota i git
ODPOWIEDZ